HET IS...Vakantie Tijd

Camperlife #3: Byron Bay

geschreven door Marit november 22, 2018 0 comments

Inmiddels zijn we zo’n 12 dagen onderweg en hebben we zo’n 1300 kilometer afgelegd langs de oostkust naar boven. De afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Byron Bay, een veelbelovende plaats aan de kust in New South Wales… lees je mee met de avonturen van de afgelopen dagen?!

Byron Bay baby!

Maandag was het dan zover: we gingen naar het veelbelovende Byron Bay. Al jaren hoor ik hier verhalen over. Byron Bay staat bekend als surfer- en hippie dorp. Er wordt de hele dag gesurfd en op blote voeten gelopen, als we de verhalen mochten geloven. Iets wat wij beide niet doen, haha, maaar wie weet! We gaan het ervaren!

Wanneer we het plaatsje inrijden worden we direct al overspoeld door veel mensen en veel hotspots. “Mijn hart gaat hier wel sneller van kloppen”, zeg ik tegen Tom. Tom lacht. Ik weet dat zijn hart hier juist niet sneller van gaat kloppen. Hij houdt juist van de rustige, onontdekte plekjes. Ik ook wel, maar hallo, kijk al die hotspots en hippe mensen, I love it! Tom weet dit ook en geeft zich voor een paar dagen over. Hij vindt het ook leuk om mij zo te zien genieten.

We worden direct geconfronteerd met het feit dat het hier duurder is dan we gewend zijn. We moeten overal parkeergeld betalen, wat maakt dat we veel sneller door ons “dagbudget” heen zijn. We gaan een paar uurtjes liggen op het strand (yes voor de strakblauwe lucht!) en daarna zitten we een paar uurtjes bij een koffietentje (soja cappuccino en bananenbrood, nog een keer yes!) omdat we beide wat werk moeten doen (zoals de vorige blog schrijven!).
Rond 18:00 uur is het tijd om een plek te gaan zoeken voor de nacht. Omdat de zon bijna ondergaat, rijden we naar de bekende vuurtoren. Het is hier super druk (duh), dus we kunnen geen parkeerplek vinden, maar dat is een goede reden om morgen terug te komen. 

Omdat we de nacht ervoor op een camping hebben gestaan, willen we nu ergens gratis staan. Dit is alleen mogelijk op een restarea aan de snelweg. Oftewel, ontzettend veel lawaai en gewoon eh… stom. Ik slaap amper, maar eigenlijk maakt me dat hier vrij weinig uit, omdat we genoeg tijd hebben om dat in te halen ;). In de vroege ochtend vertrekken we gelijk naar een meer, iets buiten Byron Bay. Hier gaan we ontbijten, chillen en Tom gaat vissen. 

Hippie heaven

Omdat we een volle dag willen genieten van Byron Bay, zetten we onze camper al vroeg op een camping bij het strand neer. We gaan lunchen in het centrum. Best prijzig, maar ik vind dat we deze dagen in Byron Bay moeten omarmen en ervan moeten genieten. Op aanraden van een paar volgers op Instagram gaan we naar “Combi”, een super mooi, leuke hotspot. Ik bestel pannenkoekjes met een hippe koffie en Tom gaat voor een tosti met jus. Leuk om vanaf onze tafel de mensen eens goed te bekijken. Het is inderdaad een hoog hippie gehalte. Zien en gezien worden, weinig stof, veel kleur, blote voeten, gekke haren…

Met de buikjes vol lopen we over het strand terug en gaan nog een paar uurtjes bakken. Je begint eindelijk aan ons (kleurtje) te zien dat we in een warm, zonnig land zijn, haha. Net voor zonsondergang gaan we de “Lighthouse walk” doen. Een super mooie wandeling/hike richting de vuurtoren, waar je niet alleen op het meest oostelijke stukje van Austtralië bent, maar ook nog een prachtig uitzicht hebt. Byron Bay is inderdaad heel hip en happening, maar de natuur is er ook prachtig. Veel groen en mooie strandjes.
Twee dagen waren voor ons genoeg, maar ik kan me voorstellen dat je als surfer, hippie of backpacker het hier heaven vindt. 

Ocean Shores

Je raadt het al, wij gingen voor het contrast. Vanuit Byron Bay reden we een klein stukje naar boven en reden aan de kust een doodlopend off-road weggetje in (“Tom, moet dit nou weer? Waarom kunnen we niet een normale route naar boven rijden?”). Het bleek er geweldig. Een klein stukje waar we de auto neer konden zetten, met alleen maar uitzicht op het meer (het zeewater stroomt hiernaar toe). Tom blij, want die heeft vorige week een vishengel gekocht en kan de hele dag wel vissen. Dat is precies wat hij gedaan heeft (ik Byron Bay, hij de hele dag vissen, het is geven en nemen he ;)). Ik vermaak me dan ook prima: lezen, zonnen, aanrommelen, Instagrammen (4G is zo chill), rond wandelen, koken… 

Er was nog een ouder stel (“grey nomads”) ook aan het vissen. Tom had eerder al een vis gevangen (maar die moest hij teruggooien van mij, hah) maar nu ving hij een net, waar een dikke krab inzat! We haalden het oudere stel erbij en zij waren direct helemaal enthousiast: “dit wordt een lekker lunch voor jullie”. Ik weet niet helemaal wat ik daarvan vind, maar ik laat ze lekker hun gang gaan. De krab wordt gekillt, er wordt water opgezet en de krab wordt daarin gekookt tot ‘ie oranje kleurt. Ik stond erbij en ik keek ernaar. De krab wordt ontleedt en er wordt geproefd en gegeten. Misschien is dit wel het moment dat ik vanaf nu ècht vegetarisch word. Ik bereid zelf nooit meer vlees of vis klaar, maar af en toe in restaurant of bij anderen ben ik wat makkelijker. Ik smeer een paar boterhammen met hummus en avocado en dit smaakt me aanzienlijk beter, na het hele krab avontuur. 

De grey nomads (zo worden oudere Australische reizigers hier genoemd) zeggen hier vannacht te blijven staan. Dat hebben ze vaker gedaan en ze zijn nog nooit weggestuurd. Het mag hier niet (een bord met “no overnight parking”), maar wat zij kunnen, kunnen wij ook! Het is een geweldige plek en ik ben blij zat dat we niet op zoek hoeven naar een andere plek, oftewel een plek aan de snelweg. Twee nachten achter elkaar op een camping is namelijk echt not done als je het niet nodig hebt + een dagbudget hebt ;).

We wilden eigenlijk die nacht de “Mount Warning” gaan beklimmen, maar het zou slecht weer worden en de zon zou zich niet laten zien. Nu zijn we van plan om dat vannacht te gaan doen! Vroeg opstaan (rond 3 uur) en dan de berg beklimmen voor zonsopgang. Het was de bedoeling dat ik dat ook in deze blog zou gaan vertellen, maar het is alweer zo’n lange blog geworden… en dat terwijl ik me in hou met schrijven! 

Zijn er bepaalde dingen/onderwerpen waar jullie meer over willen weten of waar ik een blog aan kan wijden? Voeding? Sport? Hoe te overleven in een camper als je snel ergens vies van bent? Laat het me weten, dan ga ik er voor zitten!

♥♥

Pannenkoekjes bij hotspot Combi, aanrader!

The Lighthouse in Byron Bay.

Bundaberg. Thanks to Taam (running girls Groningen) onze nieuwe verslaving. ZO LEKKER (vooral als je net een pittige walk van 30 minuten hebt gedaan)!

Running to breakfast! Op de blote voeten uiteraard 😉

Laatste ontbijtje in Byron Bay… rainbow bowl!

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram