HET IS...Vakantie Tijd

Camperlife #1: Central Coast

geschreven door Marit november 16, 2018 22 Comments
582B7ED6 8E17 4DAD 8FC2 3F2E231D4A8C 1170x780 1

We hebben ‘m! Ons huisje op wielen. De komende vijf weken reizen Tom en ik met een camper van Sydney naar Cairns en gaan jullie meenemen in onze “camperlife”. Hope you like!

Van Sydney naar Blacksmiths

Maandagochtend haalden we onze camper op bij “Travellers Autobarn”. We hebben onze tickets, de eerste dagen in een hostel en de camper geregeld via Kilroy. Een fijne organisatie waar je nog kortingen kunt krijgen als je onder de 31 bent.
Al snel reden we erin weg en dat was gelijk een ervaring! Rechts achter het stuur en links rijden… gelukkig nam Tom deze verantwoordelijkheid en hij deed het super goed!
We reden om Sydney heen (we hadden genoeg gezien en dit waren tolwegen) en gingen daarna richting de kust om vervolgens daar langs te rijden en gewoon maar te zien waar we uitkwamen. We hadden niets uitgestippeld (kan nog niet zeggen of dit wel of niet aanraad, haha), maar door alle verhalen van anderen (van bekenden, jullie en het internet) hadden we het idee dat we vast wel iets tegen zouden komen. En dat kwamen we. Genoeg! Schattige kustplaatsjes met veel strandjes. 

Eerste nacht

Op een gegeven moment kwam het moment dat we op zoek moesten naar een plek waar we konden staan voor de nacht. Onze camper was voor de komende dagen van water voorzien en onze apparatuur (laptops, mobiel etc.) van batterij. We hadden niet veel meer dan nodig dan een plek waar we mochten staan. We vonden een groot parkeerplaats aan het strand van Blacksmiths. We hadden geen idee of we hier gewoon de camper mochten neerzetten. Er stond ook een andere camper, dus vroegen we hun en natuurlijk hun reisverhalen tot nu toe uitgehoord. Zij zeiden dat het prima was om hier te slapen. Het toiletgebouw had zelfs een douche! 
Tijd om onze spullen uit te pakken en ons te settelen. Heerlijk, zo’n huis op wielen. We hebben de spullen uit onze tas, we hebben wat boodschappen gedaan en that’s it! In onze camper hebben we een klein keukentje met wasbak, koelkast, gastoestel en zelfs een magnetron! Wat een luxe!
Nadat we van de camper “ons campertje” hebben gemaakt, gaan we zonsondergang kijken op het strand. We kletsen wat met de vissers daar en krijgen zelfs nog twee mango’s mee voor het ontbijt de volgende dag. De mensen zijn hier tot nu toe zo vriendelijk en geïnteresseerd. 

We doen nog wat spelletjes, maken avondeten (rijst met bonen, groenten en chillisaus) en zetten ons bed in elkaar. De eerste nacht in onze camper, toch wel spannend!

Die spanning was al snel weg, want we sliepen beide snel, diep en lang. Met onze slaperige oogjes lopen we direct naar het strand. Tom voor een duik, ik pas. Het is rond de 22 graden en het water is nog best koud.  Het strand is echt prachtig en zo rustig! Genieten. Ik duik de keuken weer in om eindelijk mijn havermoutje weer te maken! Met verse mango. Heerlijk! Na een koude douche en alles afgewassen te hebben, vertrekken we weer. Op naar…?

Van Blacksmiths naar Corlette

We rijden weer langs de kust omhoog. Af en toe stoppen we om een strandje te bekijken of om boodschappen te doen. Ik vind het altijd zo leuk om boodschappen te doen in een ander land! Weer vallen de prijzen ons mee. We houden alle uitgaven bij in een app (trail wallet) zodat we weten wat erin en uit gaat. En zo is het een beetje de uitdaging om het zo laag mogelijk te houden!

Einde middag komen we aan in Corlette, wat vlakbij Port Stephens ligt. We zetten de auto weer neer op een parkeerplek, vlakbij het strand. Er staat bij dat je er niet mag kamperen, maar verder niets over campers, dus we gokken het er gewoon op, haha. Eigenlijk heb je overal langs de weg openbare toiletten. Het kan zijn dat deze in de avond dichtgaan, maar dan heb je de bosjes nog.
We settelen ons weer, schenken een wijntje in, wat chippies erbij en het gamen is weer AAN! We hebben Regenwormen, Yathzee, Qwixx en Skip-bo meegenomen om met z’n tweeën te spelen. I love it! Na winst voor mij (duh) duik ik de keuken in (50 cm verder ;)) voor soep met een gebakken eitje. Smullen!

De volgende ochtend beginnen we met een 5 kilometer run. Sportief èn je ziet wat van de omgeving! Het kraantje in de toilet dient deze keer als douche. 

We zoeken steeds wel wat uit waar we heen kunnen (thanks to onze Australische simkaart), maar het is vooral ook maar zien waar we langskomen en wat we leuk vinden. We rijden eerst nog naar het puntje van het eiland, waar we stuitten op een korte wandeling naar boven die we kunnen doen. Het was ‘maar’ 1 kilometer, maar wel super steil! It was all worth it, bovenaan hebben we een prachtig uitzicht! 

Van Corlette naar Bungo Brush

Vanuit regio Corlette rijden we weer verder naar het noorden en deze keer “strandden” we in een Nationaal Park in Bungo Brush. Aan de rechterkant hebben we de zee, aan de linkerkant een meer. We zetten onze camper neer bij op een soort verblijfplaats met alleen één ecotoilet. Het uitzicht is prachtig en we hebben weer een goede nacht. Vooral op deze manier wakker worden is heerlijk. Tafel met stoeltjes buiten, koffie erbij…
Rond 9:00 uur komt er een vrouwtje langs die alle verblijfplaatsen in het Nationaal Park langs gaat om geld te innen voor de nacht. We betalen 25 dollar (zo’n 16 euro). Best prijzig voor alleen een toilet, maar de plek was het ook zeker waard. 

Dat waren de eerste drie nachten. Tot nu toe bevalt #camperlife ons mega goed. We genieten van de buitenlucht, het kletsen met mensen, het alles bij de hand hebben en vooral de prachtige omgeving. Er is zoveel natuur en elke keer is het weer anders. 

Hieronder nog wat foto’s om af te sluiten!

Mochten jullie vragen hebben over iets, stel ze vooral! En tips zijn ook altijd welkom! 

♥♥

Ons campertje! Het blok wat je ziet is de keuken, rechts is het zitgedeelte/het bed.

Zonsondergang.

Camperlife betekent heel veel spelletjes, me like!

Havermout met heerlijke mango!

Nacht 2: aan de het strand.

Heerlijk wakker worden!

Zowel onze douche als afwasmachine 😉

Uitzicht vanaf de Mountain Tomaree.

Er worden prima maaltjes gekookt tot nu toe! Hopelijk zo snel mogelijk de BBQ uitproberen (met groenten en vega vlees!).

Wakker worden in een National Parc aan een meer!

22 Comments

Judith november 16, 2018 at 11:39

wauw zo leuk om dit te lezen! nu al een dromreis <3 heel veel plezier!!

Antwoord
Marit november 17, 2018 at 09:31

Jaaaa, echt! Bedankt voor je berichtje! 🙂

Antwoord
Paula november 16, 2018 at 12:09

Super!! Wij hebben laatst 3 weken met een camper door Argentinië gereden, zoveel vrijheid geeft dat!
Enjoy!

Antwoord
Marit november 17, 2018 at 09:32

Ja, echt! Zo fijn om alles bij de hand te hebben, maar wel van alles te zien en on the road te zijn!

Antwoord
david november 16, 2018 at 12:09

Ziet er tof en knus uit Marit!

Antwoord
Marleen van Delden november 16, 2018 at 13:05

Thanks voor de tip van de budget app.. meteen even installeren voor mn reis straks! En welke simkaart provider hebben jullie?

Antwoord
Marit november 17, 2018 at 09:33

Ja, erg fijne app! Wij hebben Vodafone! Werkt tot nu toe prima, niet overal even goed, maar denk dat dat meer ligt aan waar we zijn.
Veel plezier op je reis!

Antwoord
Marlène november 16, 2018 at 16:09

Sla het tully wild water raften vlak bij Cairns /Mission Beach niet over. Enorm gaaf om te doen en het geld zeker waard. Tip: ga voor de extreme versie voor extra adrenaline + je vermijd de Chinezen 😉

Antwoord
Bonita november 16, 2018 at 17:40

Erg leuk om jullie verhalen te lezen! Ik vertrek 11 december naar Sydney. Je gaf aan dat jullie Australische simkaarten hebben. Waar hebben jullie die aangeschaft en is het verstandig om nog ergens extra op te letten bij de aanschaf van een simkaart?
Geniet van jullie reis:)

Antwoord
Marit november 17, 2018 at 09:41

Fijne reis alvast! Gaan jullie ook de Oostkust doen?
Wij kregen in ons hostel (Wake Up) een simkaart! Van Vodafone. We hebben dus niet echt onderzoek gedaan naar de providers, maar deze werkt tot nu toe prima! 🙂

Antwoord
Bonita november 17, 2018 at 23:42

Ik ga alleen op reis, erg spannend! Ik wil ook langs de oostkust dus lees jullie ervaringen mee. Bedankt voor de informatie!

Antwoord
Marit november 19, 2018 at 06:56

Super stoer joh! Je gaat het vast geweldig vinden! Veel plezier! 🙂

Antwoord
Kristel november 17, 2018 at 00:56

Super leuk om te lezen (en herkenbaar ??‍♀️)!

Antwoord
Marit november 17, 2018 at 09:41

Jaaaaa, leuk om jou te volgen! Waar zijn jullie nu?

Antwoord
Eef november 17, 2018 at 11:06

Super leuk om te lezen! Ik vertrek volgende zomer (pas) naar australie en ben erg benieuwd wat jullie uiteindelijke oordeel gaat zijn over het reizen met een camper op die route! Ben heel benieuwd of het qua kosten veel duurder is dan het reizen met een bus/trein en elke nacht in hostels slapen.. of dat het reuze meevalt! Blijf jullie volgen ?

Liefs

Antwoord
Marit november 19, 2018 at 07:04

Aftellen dus 😉 Cool joh!
Tot nu toe kan ik echt aanraden om het met een camper te doen: je bent zo onafhankelijk en kan alle kanten op! En ik vind het heel fijn om niet elke keer uit te moeten zoeken wel hostel je moet slapen + spullen in en pakken enzo. Maar geen idee hoe dat precies is met kosten (als je met bus/hostel doet). Veel plezier alvast!

Antwoord
Hilde november 17, 2018 at 11:23

WIj hebben zelf aan zowel de oost- als de westkust met een camper gereisd en waren mega fan van de app WikiCamps. Ziet er niet uit, maar echt ALLE campings en restarea’s staan erop. Kan je wat mij betreft niet zonder! Tis ook nog eens heeel leuk om de reviews van anderen te lezen en die geven daarnaast soms ook goede tips.
De kaart werkt ook offline dus heel handig, maar dan moet je wel eerst de staten waar je doorheen gaat reizen gedownload hebben. Hadden wij in NL al gedaan, maar kan ook ergens waar je WiFi hebt. Veel plezier!

Antwoord
Marit november 19, 2018 at 07:03

Ik heb de app gedownload! Handig ja! Wij hadden CamperMate al, wat ook een hele fijne app was! Hoe vonden jullie de westkust? Een aanrader?

Antwoord
Laura november 17, 2018 at 11:50

Super leuk om te lezen! Wij gaan volgend jaar ook rond oktober/november naar Australie. We landen op Darwin om daar stukje regenwoud mee te pakken. En dan met een binnenlandse vlucht naar Cairns om per auto heel de oost- en stukje zuid kust af te reizen.
Hoe weet je eigenlijk waar je zo de zee in kan duiken en waar er gevaarlijke dieren zitten?

Antwoord
Marit november 19, 2018 at 07:02

Ohhhh wat super stoer joh! Nu al aftellen zeker? 😉 Hoe lang gaan jullie?

Om voor nu al antwoord op je vraag te geven (volgens mij hoe meer we naar het noorden reizen, hoe meer kans op gevaarlijke dieren)… tot nu toe geven ze het overal heel duidelijk aan + de mensen vertellen het je wel!

Antwoord
Laura november 17, 2018 at 18:16

Hi Marit,
Ik ga volgend jaar ook reizen naar Australië en ik ben heel benieuwd wat de kosten voor de camper zijn. Wordt het bijvoorbeeld goedkoper wanneer je hem voor een langere periode huurt?
Verder blijf ik je volgen voor alle leuke tips! =)

Antwoord
Marit november 19, 2018 at 06:59

Hey Laura,
Oeh, dat hangt denk ik van heel veel dingen af! Het bedrijf, waar je gaat reizen, hoe je gaat reizen en vooral in welke periode je gaat reizen. Ik zou eens rond zoeken op het internet! Wijzelf hebben via Kilroy geboekt, zij hebben dus een camperpartij uitgekozen. Ik heb geen idee of het goedkoper wordt als je langer huurt, maar ik denk ook dat je dit beter zelf kunt zoeken op het internet! Super leuk dat je ook gaat! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs