FoodHET IS...HotspotsVakantie Tijd

Aruba dag 4: masha danki!

geschreven door Marit oktober 15, 2018 2 Comments

And again it’s early! Blog typen, FaceTime met Tom en m’n schoonmoeder en naar de gym. Ik sport een half uurtje en ga daarna naar het restaurant van het hotel om te gaan ontbijten. Of ik heb steeds mega trek of ik zit super vol. Story of my life. Herkenbaar? Met een hongerige maag bestel ik porridge en pancakes en daarna zit ik uiteraard weer bommetje vol.

Die zee, prachtig toch?!

Vandaag gaan we de boot op! Helaas is de zon nog steeds ver achter de wolken, maar ik heb er zin in! We varen langs de kust en na een uur stoppen we ergens om te snorkelen en van de boot af te springen. Vet leuk! Het water is zo ontzettend helder en blauw, zo mooi! 

Gelukkig heb ik me ingesmeerd, want de zon achter de wolken komt steeds meer door en blijkt (aan andermans ruggen te zien) best sterk te zijn. We lunchen op de boot en varen dan weer langzaam terug. En terwijl we terugvaren zie ik door de bosjes ergens achter een flamingo! Zo cool! 

Een heerlijke middag dus! Waar zelfs het zonnetje nog bij kwam kijken! Zeker een aanrader om een boottocht te gaan doen als je op Aruba bent. 

We werden verwelkomt met muziek. Oma danste gezellig mee!

In de avond gaan we bij een familie eten. Ze hebben heerlijk voor ons gekookt. Ik ben niet zo’n ster in Engels, maar op Aruba kun je dus gerust Nederlands praten. Met elkaar praten ze “Papiamento”, wat een soort mengeling is van Spaans, Engels, Frans, Italiaans, Duits en Nederlands. Maar ze kunnen de talen Engels, Spaans en Nederlands vaak ook nog apart spreken. Super knap! Veel mensen die op Aruba wonen, gaan ergens anders studeren. In nederland bijvoorbeeld. Best gek dus om tussen de palmbomen te lopen, zo ver weg van huis, maar toch gewoon Nederlands te kunnen praten.

Het eten bij de familie eten is echt een hoogtepunt tot nu toe. We werden ontvangen met muziek. Daarna werden we voorgesteld aan de familie. Veel broers en zussen, de ouders, kinderen, etc. Een grote, authentieke familie die met liefde veel vertellen over hun leven. Tussendoor wordt er gedanst, gezongen en typisch Arubaans gegeten.

Typisch Arubaanse zoetigheden

Morgen hebben we de laatste volle dag. We gaan iets super tofs doen, so stay tuned!
♥♥

2 Comments

kelly oktober 16, 2018 at 12:20

Klinkt allemaal tot nu toe heerlijk. Is wel echt eentje voor op mn reislijst. Wel elke dag sport..niet even een break?

Antwoord
Marit oktober 16, 2018 at 22:54

Hoi Kelly, scherp 😉 ik heb inderdaad elke dag gesport, maar dat komt omdat ik en elke keer heel vroeg wakker was en ik elke dag het liefst wel 30 minuten beweeg. Niet elke keer was heel intensief, soms was het ook een half uur wandelen 😉 Maar zo kwam ik elke dag wel aan een half uur bewegen, fijn begin van de dag!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram