FoodTussendoortjes

Zwarte bonen muffins

geschreven door Marit juli 29, 2015 5 Comments

Het blijft mijn favo recept, de brownie van o.a. zwarte bonen. Ik maak ze in een kwartiertje en daarna ruikt het de hele dag lekker in huis + heb ik weer voor de komende week iedere dag een heerlijk tussendoortje.
Het recept heb ik al eens eerder geplaatst, maar ik plaats ‘m graag nog eens! Deze keer heb ik het in muffinvormpjes gedaan, scheelde me snijden en zo had ik net iets meer!

Nodig:
– blik zwarte bonen (400 gram = 265 gram uitgelekt)
– 2 eieren
– 2 scoops eiwitpoeder (ik gebruikte pindakaas eiwitpoeder, maar chocolade of vanille is ook heerlijk!)
– 50 gram cacaopoeder
– 1 eetlepel kokosolie
– 2 eetlepels honing
– 100 gram dadels
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 blokjes 87% pure chocolade
– 20 gram walnoten

Doen:
Je verwarmt de oven voor op 180 graden. De dadels in een bakje met kokend water, zo’n 15 minuten laten weken.
De zwarte bonen giet je af en spoel je af met water, deze doe je uitgelekt in de blender (of in een bak waar je het gaat mixen).
In de blender doe je erbij: de eieren, het eiwitpoeder, het cacao, de honingen, kokosolie (gesmolten, door bijv. even in de magnetron te doen) en het bakpoeder. De dadels (uitgelekt) erbij als ze klaar zijn. Dit blend je tot één geheel. Af en toe even met een lepel erdoor heen als de blender vast zit. Daarna doe je de walnoten en chocolade er in stukjes bij.
Verdeel het mengsel met een lepel over 12 muffinvormpjes. In de oven voor ongeveer 25 minuutjes, even laten afkoelen en smullen maar!

Per muffin zijn de voedingswaarden:
Kcal = 129 kcal
Koolhydraten = 14,5 gram
Eiwitten = 8,4 gram
Vetten = 4,1 gram

5 Comments

Stefanie juli 30, 2015 at 13:02

Kun je ook gewoon normale eiwitpoeder gebruiken zonder smaakje of maakt dit de brownie minder lekker?

Antwoord
Marit juli 31, 2015 at 09:13

Het kan wel, maar ik vind de eiwitpoeder met smaak wel echt iets toevoegen en voor mij onmisbaar! Maar dan zou je er voor kunnen kiezen wat meer honing toe te voegen of een banaan?

Antwoord
Anne juli 31, 2015 at 08:03

Hoi Marit! Deze ga ik proberen maken dit weekend! Kun je ze ook invriezen? Thanks 🙂

Antwoord
Marit juli 31, 2015 at 09:13

Doe ik wel, super handig!

Antwoord
Anne juli 31, 2015 at 10:36

Super, anders eet ik ze allemaal gelijk op waarschijnlijk haha!
Geniet van je weekend!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs