DinerFoodLunch

Zomerse salade met garnalen en mango

geschreven door Marit juni 16, 2016 1 Comment

Simpel, snel klaar, voedzaam en heerlijk. Deze zomerse salade is een echte aanrader! Je kunt ‘m lekker in de tuin of op je balkon opsmikkelen, maar ook leuk om mee te nemen naar een picknick in het park of gewoon in je lunchbakje op school of op het werk.

Nodig (voor 2 personen):
– 100 gram couscous
– 225 gram garnalen uit het vriesvak (laten ontdooien voor bereiding)
– 100 gram tuinerwtjes uit het vriesvak
– halve mango
– halve avocado
– halve komkommer
– 1 rode paprika
– veldsla
– lente ui
– evt. sojasaus

Doen:
Breng water aan de kook in een waterkoker (voor de couscous).
Bereid de tuinerwtjes zoals op verpakking staat.
Snijd in stukjes: mango, avocado, komkommer, paprika en lente ui en doe dit in een salade bak samen met de sla.
Als de waterkoker klaar is, het water samenvoegen bij de couscous (zoals op verpakking wordt verteld).
In een bakpan wat olie en hier de garnalen even in bakken.
Als alles klaar is, alles bij elkaar in de salade bak, goed mengen en het is klaar! Wij vonden het lekker met wat sojasaus erover.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per persoon)(zonder sojasaus):
Kcal = 450
Koolhydraten = 60 gram
Eiwitten = 38 gram
Vetten = 8,5 gram

1 Comment

zonderzooi juli 12, 2016 at 09:08

Oh wat een lekker zomers maaltje! Ik vind garnalen ook heerlijk door salades, maar vaak zo duur. Uit het vriesvak is inderdaad een goed idee.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram