DinerFood

Zomerse couscous salade

geschreven door Marit juli 13, 2021 0 comments
Zomerse couscous salade

Fruit in een salade, ik hou ervan! Vooral spinazie, aardbeien en feta vind ik een heerlijke combinatie. De overige ingrediënten maken het tot een perfecte maaltijd voor een zomerse avond (ook lekker om die dag erna mee te nemen als lunch naar werk). Enjoy!

Nodig (voor 2 porties):
  • 80 gram couscous
  • falafel (200-250 gram)
  • 1 courgette (of andere groente naar keuze)
  • 100 gram spinazie
  • halve (rode) paprika
  • feta (half pakje)
  • 10 aardbeien
  • 1 rode ui 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel honing
  • pijnboompitten
  • peper & zout
  • theelepel bouillon kruiden
  • olijfolie
Doen:
  • Bereid de couscous zoals op verpakking staat. Zelf voeg ik altijd een theelepel bouillon kruiden toe, zodat er een lekkere smaak aan de couscous zit.
  • Snijd de ui, knoflook en courgette. Verwarm olijfolie in een bakpan en fruit eerst de ui en voeg dan de knoflook en courgette toe. 
  • Voeg peper en zout toe. Bak tot dat de courgette lichtgekleurd is.
  • Ondertussen kun je de falafel nog kort bakken in wat olijfolie. 
  • Snijd de paprika, aardbeien en feta in stukjes.
  • Verdeel de spinazie, bereide couscous, courgette mengsel, falafel, paprika, aardbeien en feta over twee (salade) borden.
  • Besprenkel beide borden met de balsamico azijn en honing.

Eet smakelijk! ♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs