FoodTussendoortjes

Zomerse cake

geschreven door Marit april 30, 2015 12 Comments

Als het weer wat mooier en zonniger is heb je misschien niet zo’n trek in de zwaardere cakes, vol met chocolade, bananen en pindakaas. Misschien ook wel, maar deze moet je toch ook eens proberen.

Nodig:
– 100 gram speltmeel
– 3 scoops (vanille)eiwitpoeder
– 2 eieren
– 200 gram verse aardbeien (op de markt heb je een hele bak voor 1 euroooow)
– 300 gram magere kwark
– 20 gram kokosrasp
– 20 gram pompoenpitten (pompoen is best herfstig, maar ik vind dit zo lekker knapperig en best zomers smaken ;))
– 2 theelepels bakpoeder

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een bak of blender de meel, eiwitpoeder, eieren, bakpoeder en kwark en meng dit tot één geheel. (Blenden of mixen!) Was de aardbeien en snijd deze in stukjes. Roer deze, samen met de pompoenpitten en kokosrasp, door het mengsel. Bakpapier in een cakeblik en mengsel erin. In de oven voor een half uur op 180 graden.

Ik gebruik veel eiwitpoeder in mijn recepten, omdat ik het zelf een makkelijke manier vind om aan mijn eiwitten te komen, het vult en het erg veel smaak geeft.

Doordat er aardbeien in zitten (je zou het ook zonder of met andere fruit kunnen doen) is het niet heel lang houdbaar. Kijk het dus zelf even aan! Goed inpakken met folie en je hebt er zeker een paar dagen profijt van! Ik stopte zelf ook een paar plakjes in de vriezer, die na het uithalen nog heerlijk smaakten!

Ik sneed de cake in 10 plakken.

Per plak:
Kcal = 125
Koolhydraten = 10,7
Eiwitten = 11,9
Vetten = 3,4

12 Comments

Suzan april 30, 2015 at 23:11

Hai Marit!

Het lijkt me weer heerlijk maar ik gebruik geen eiwitpoeder. Is hier een vervanging voor?

Groetjes Suzam

Antwoord
Marit mei 6, 2015 at 11:19

Hoi Suzan, je zou het kunnen proberen met wat meer honing/meel/andere inhoud zoals dadels/banaan/noten.

Antwoord
Have a great weekend #6 – A Girls Journal mei 1, 2015 at 12:40

[…] Hmm een lekkere zomerse cake. […]

Antwoord
marijksels mei 1, 2015 at 22:39

Lijkt me heerlijk marit, maar ik vraag me al een tijdje af hoeveel 1 scoop is 😉

Antwoord
Marit mei 6, 2015 at 11:17

1 scoop is 28 gram eiwitpoeder 😉 in zo’n eiwitpoederzak/pot zit altijd zo’n schep 😉

Antwoord
Lynet mei 9, 2015 at 20:10

yummy ziet er heerlijk uit! Ik ga hem binnenkort eens maken voor op het werk denk ik, zo kan ik ze laten zien dat Healthy baking echt lekker kan zijn!

Antwoord
Ilse mei 18, 2015 at 08:51

Afgelopen zaterdag had ik een afspraak met een vriendinnetje, gewoon voor een gezellig avondje bijkletsen. Nu horen daar natuurlijk snacks bij en dacht ik direct aan deze cake.
Hij is super lekker geworden! Heerlijk met nog wat verse aardbeien ernaast en zeker voor herhaling vatbaar 🙂 (volgende keer vries ik wat in en gebruik ik het als post-workout snack, jumm)

Antwoord
Marit mei 18, 2015 at 10:13

Ilse, wat super leuk om te horen! Leuk dat je hetlaat weten. Snel maken en van genieten!

Antwoord
De afgelopen weken in foto’s #week35 | Jantiens ReisStijl augustus 24, 2015 at 08:34

[…] het fruit seizoen. Bijna alles in de aanbieding. Dus dat betekent aardbeien inslaan! Heerlijk. Deze aardbeiencake ook maar eens weer gebakken. Toch fijn dat ik gebruik kan maken van een […]

Antwoord
Floortje september 6, 2015 at 23:20

Hi marit!
Geen idee of je dit leest aangezien het al een ouder artikel is, maar ik zou graag willen weten of je de kokos en de pompoenpitten er ook uit kan laten en er een pure aardbei cake van te maken?

Antwoord
Marit september 7, 2015 at 09:57

Natuurlijk lees ik dat! Je zou het kunnen proberen! Aardbeien zijn natuurlijk iets wateriger dan die andere dingen, waardoor het misschien wat soppig kan worden. Je zou bijvoorbeeld wat meer meel of iets anders kunnen toevoegen! Veel bakplezier!

Antwoord
B. Zwoferink mei 29, 2017 at 20:22

Hallo, Voor een recept croissantjes koolhydraatarm heb ik eiwitpoeder nodig, en wel 100 gr. Hoe kan ik dit vervangen Er moet ook boter, kwark en eieren en bakpoeder en een beetje zout in. Ik wil dit recept wel graag maken, maar niet met eiwitpoeder. Ik hoop dat u een oplossing hebt.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram