Creëer een beetje zomer in je ontbijt. Want ja, het komt er aan hoor! De zomer! Hoe warmer de dagen worden, hoe meer ik zin heb in een fruitiger en kouder ontbijtje.
Nodig:
– 40 gram havermout
– 250 ml (amandel)melk
– frambozen/mango/aardbeien/blauwe bessen (zomerfruit)
– kokosblokjes (wat? heb je die niet? Die kunnen echt niet ontbreken in je B&F kastje!)
– pompoenpitten
– gojibessen
– kokosrasp (eventueel)
Doen:
Doe de havermout en melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Haal dan van het vuur af (en zet het vuur uit, dat gaat bij mij nog wel eens fout). Doe in een bakje (schraaaapen!) en doe dan erbij wat jou zomers en lekker lijkt! Bij mij werden dat pompoenpitten, kokosblokjes en wat kokosrasp. Heb vanmiddag echte kokosstukjes gekocht bij de Appie, in de bonus, NOG BETER!
In de zomer vind ik overnight oats erg lekker, dan doe ik de avond voor mijn ontbijt een bakje in de koelkast met de havermout en melk. In de ochtend is dit lekker soppig geworden.
Gebruik je whey? Dan kun je de melk vervangen door water, want aan whey zit al genoeg smaak!
Bon apetittttt!
4 Comments
Ik eet alleen in het weekend warme havermout, overnight oats was de inleiding voor mij om anders, beter en meer te eten.
Tipje; bij Toko’s zijn kokosblokjes en rasp lekker goedkoop. Ik creëer af en toe het ultieme bounty gevoel door er rauw cacao bij te voegen.
Bounty in je oatmeal, yum!
Klopt het dat je havermout niet kookt als je ze weekt in de koelkast? Dat zou fijn zijn, ik gun mezelf geen tijd om ‘s morgens havermout te koken en dat zou zo opgelost zijn
Dat klopt, maar als je ze een nachtje weekt is dat ook prima! Dus je hoeft niet te koken! 😉 Eet smakelijk!