FoodTussendoortjes

Zoete cottage cheese muffins

geschreven door Marit maart 12, 2015 15 Comments

Ik had nog wat cottage cheese liggen en had zin om te bakken. Dus vandaar deze goed uitgepakte combi! Doordat ik ze in muffinvormpjes gebakken heb, zijn ze super makkelijk mee te nemen! Heerlijk, makkelijk en gezond als tussendoortje!

Nodig (voor 12 muffins):
– 100 gram speltmeel
– 2 cups eiwitpoeder
– 2 eieren
– 150 gram cottage cheese
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel honing
– 150 ml sojamelk
– 12 pecan noten
– 50 gram cranberries
– 20 gram cacao nibs
(muffinvormpjes)

Doen: 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de speltbloem, eieren, cottage cheese, melk, eiwitpoeder, bakpoeder en honing in de blender of in een bak en meng dit geheel.
Roer daarna de noten, cranberries en nibs er doorheen.
Ik gebruikte een muffinhouder en deed daar de muffinvormpjes in.
Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes en zet ze in de oven. 20/25 minuutjes op 180 graden.

En daarna lekker van genieten! Ze zijn ook makkelijk in te pakken en in de koelkast of vriezer te waren. Zo heb je altijd een tussendoortje op voorraad!

Voedingswaarden per muffin:
kcal = 112
koolhydraten = 10,3 gram
eiwitten = 8 gram
vet = 3,6 gram
Je kunt ‘m op my fitnesspal vinden onder Fit with Marit – Zoete cottage cheese muffin.

Enjoy!

15 Comments

Anne maart 12, 2015 at 11:20

Klinkt heerlijk en het zijn ook nog eens dingen die ik meestal wel in huis heb! Ik ga het proberen!

Antwoord
Noor maart 12, 2015 at 13:44

Ziet er heerlijk uit! Zou je de cottage cheese kunnen vervangen voor magere kwark? En is het ook mogelijk zonder eiwitpoeder?

Antwoord
Marit maart 12, 2015 at 14:01

Door kwark zou kunnen, maar niet te veel, want dan wordt het zonnig. Zonder eiwitpoeder weet ik niet zeker, kun je proberen 😉

Antwoord
cynthia maart 29, 2015 at 14:27

Is het gelukt zonder eiwitpoeder? Heb je het ergens door vervangen? 🙂

Antwoord
Talitha maart 12, 2015 at 15:37

Hmmm, het beslag was in ieder geval heel lekker! Ze staan nu in de oven, ik ben benieuwd!
Ik heb de melk wel vervangen door water en de extra’s niet toegevoegd, wel wat speculaaskruiden.
Ze rijzen trouwens de pan uit bij mij (de muffinvorm), misschien goed om erbij te zetten dat ze maar voor de helft vol hoeven haha. Wel heel fijn receptje!

Antwoord
Talitha maart 12, 2015 at 15:48

Ze zijn super lekker luchtig, heerlijk!!

Antwoord
Stephanie maart 13, 2015 at 15:00

Hoi marit,

klopt het dat ik in het verhaaltje geen cottage cheese zie staan?

Antwoord
Marit maart 13, 2015 at 15:06

Klopt, moet gewoon gezamenlijk met die andere dingen in het beslag! Zal het even aanpassen.

Antwoord
Marit maart 13, 2015 at 17:12

Dankje, aangepast!

Antwoord
Lis maart 13, 2015 at 17:06

Wat een goed idee, muffins met cottage cheese! Eiwitpoeder heb ik niet, maar dit vervangen door 220gr amandelmeel en 40 gram havermout. wel meer calorieën daardoor, maar nog steeds een erg goed alternatief voor een gewone muffin.
En ze zijn heerlijk!

Antwoord
Marit maart 13, 2015 at 17:12

Oeh klinkt goed! Geniet ervan!

Antwoord
cherith van belle maart 16, 2015 at 20:26

Ze zijn echt heerlijk! Gisteren genoeg gemaakt voor de hele week, love it! Bedankt weer voor je heerlijke receptjes.

Antwoord
Marit maart 17, 2015 at 10:42

Leuk om te horen! Geniet ervan!

Antwoord
Talitha september 4, 2015 at 19:31

Heerlijk! Heb het met sojameel gedaan, banaan whey en pinda’s 😀

Antwoord
Marit september 5, 2015 at 13:11

Yummy, klinkt goed!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram