Zoals de meeste mensen, ben ook ik gek op pizza! Ik vind het dan ook leuk om hier mee te experimenteren. Tortilla’s als pizzabodem, naanbrood als pizzabodem, pizza met bloemkool of bieten erin… ik vind het al snel lekker smaken. Maar aangezien ik ook zo ontzettend van de smaak van zoete aardappel hou, leek het me leuk dit in de pizzabodem te verwerken en zo geschiedde: zoete aardappelpizza. Vezel en eiwitrijk! De combinatie zoete aardappel en geitenkaas is een top combinatie, maar lekker ook om nog wat anders toe te voegen. Ik voegde gerookte kip toe, maar ik denk ook dat serranoham erg goed zal smaken. De pizza is voor 2 personen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook twee kleine pizza’s van maken.
Nodig (voor 2 personen):
– 1 zoete aardappel (200 gram)
– 50 gram havermout
– 1 ei
– 4 plakjes geitenkaas honing (72 gram)
– 200 gram gerookte kipfilet
– handje rucola
– 5 gram kokosolie
– 20 gram walnoten
– peper & zout
Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de zoete aardappel en meng deze met de havermout, ei, kokosolie, peper en zout. Het liefst in een keukenmachine, maar als je deze niet hebt, zorg er dan voor dat de zoete aardappel zo klein mogelijk is en het een soort ‘beslag’ samen wordt.
Spreid het beslag uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak er een dunne, ronde pizza van. Je kun het ook verdelen in 2 kleine pizza’s. Belangrijk is dat je alles goed uitspreid, ook dat het midden helemaal plat is (anders blijft dit zacht).
Doe de bakplaat in de oven voor 30 minuten op 180 graden.
Haal de pizza er uit en verdeel de rucola, kipfilet en honing over de pizza heen. Zet terug in de oven voor nog 5 minuutjes.
Enjoy!
Voedingswaarden (per persoon):
Kcal = 506
Koolhydraten = 40 gram
Eiwitten = 36 gram
Vetten = 16 gram