DinerFoodLunch

Zoete aardappel salade

geschreven door Marit december 5, 2017 2 Comments

Ik hou van salades! Zelf erin doen wat je lekker vindt en het extra voedzaam maken door meer groente toe te voegen. Ook doe je er langer over dan een paar boterhammen voor de lunch. Win-win dus, maar in de winter trekt het me toch wat minder. Ik heb dan zin in warm en vullend voedsel… wat mijn oplossing is? Iets warms toevoegen in de salade. Denk hierbij aan zoete aardappel, rijst of je (vega) vlees. Deze keer maakte ik een salade met zoete aardappel. De salade kun je ook zeker koud eten, wat het weer handig en lekker maakt om de salade mee te nemen naar werk/school. Het recept:

Nodig voor 2 personen/porties:
– 1 zoete aardappel (300 gram)
– 130 gram falafel spinazie balletjes
– 40 gram rucola
– 60 gram avocado
– 150 gram cherry tomaatjes
– 40 gram magere kwark
– 10 gram/mililiter mayonaise

De salade is vrij licht/mager. Je kunt dus de salade als basis gebruiken en toevoegen wat jou nog lekker lijkt. Denk hierbij aan nog meer falafel of zoete aardappel, meer groente, (pompoen)pitten, geitenkaas of feta…

Doen:
Je kunt de zoete aardappel schillen, maar het hoeft niet (ik vind het lekkerder met schil). Snijd de zoete aardappel in stukjes en doe deze in een steelpan. Voeg water toe zodat het onder staat en breng dit aan de kook. Laat hierna nog 8 minuten doorkoken. Ze zijn klaar als je er met een vork doorheen kunt.
Ondertussen kun je bezig met de rest van de salade. Snijd de avocado in stukjes en de cherry tomaatjes door midden.
Het sausje maak je door de kwark en mayonaise te mengen.
Als de zoete aardappel klaar is, verdeel je dit + de rucola, tomaatjes en avocado over twee bakjes. Verkruimel de falafel balletjes over de twee bakjes, voeg het saus toe en bon appetit!

Voedingswaarden per persoon:
Kcal = 371
Koolhydraten = 45 gram
Eiwitten = 11 gram
Vetten = 15 gram

2 Comments

Dina december 5, 2017 at 14:30

heel lekker, volgens mij klopt alleen het kcal aantal niet helemaal, is dat niet wat meer ?

Antwoord
Marit december 5, 2017 at 14:33

Hoi Dina,
Ik vond het zelf ook laag en heb het gevoel dat ik iets vergeet, maar heb meerdere keren gekeken en zoals het nu lijkt, klopt het. De voedingswaarden zijn per persoon en de genoemde ingrediënten zijn voor 2 personen 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram