DinerFoodLunch

Zoete aardappel salade met bloemkool en tempeh

geschreven door Marit mei 28, 2019 2 Comments
Zoete aardappel salade vegetarisch

Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Deze zoete aardappel salade met bloemkool en tempeh is eenvoudig te maken en niet alleen heel erg lekker, maar ook super voedzaam.

Nodig (voor 2 personen):
  • 400 gram zoete aardappel
  • 600 gram bloemkool
  • 250 gram tempeh naturel
  • 100 gram spinazie
  • 40 gram kiemgroente
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • saus naar keuze (tip: zelfgemaakte hummus)

Mis je nog een bite? Voeg dan nog een halve paprika toe!

Doen:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Was de zoete aardappel en snijd in blokjes. Doe dit in een beslagkom, en doe er een eetlepel olijfolie, peper en zout overheen. Roer met een lepel, zodat de olie en kruiden zich verdelen.
  • Snijd de bloemkool in roosjes.
  • Leg bakpapier op een bakplaat en leg hier de zoete aardappel en bloemkool op.
  • Zet in de oven voor 20 minuten (op 200 graden). Hou de bloemkool in de gaten, het kan zijn dat je die er na 15 minuten uit moet halen.
  • Ondertussen kun je de tempeh in stukjes snijden. Doe een halve eetlepel olijfolie in een bakpan en bak hier de tempeh een paar minuten in.
  • Verdeel de spinazie en kiemgroente over twee borden. Wanneer de zoete aardappel, bloemkool en tempeh klaar zijn, kun je dit ook verdelen over de borden.
  • Maak af met de pompoenpitten en saus naar keuze.
  • Eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon:

Kcal = 588
Koolhydraten = 62 gram
Eiwitten = 35 gram
Vetten = 25 gram

Probeer ook eens deze vegetarische buddha bowl met zoete pompoen!

2 Comments

Jack W. mei 28, 2019 at 02:25

Dit recept heb ik gister avond uitgeprobeerd. Ik zal hem heel gauw weer klaarmaken. Het is een goede, maar bovenal gezond recept. Het had echt gesmaakt. Heeft u nog sort gelijke recepten die ik kan uitproberen?

Antwoord
Marit mei 30, 2019 at 15:38

Dit klinkt heerlijk!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs