Gek ben ik op zoete aardappel! Ik kan het iedere dag wel eten, je kunt er zo goed mee variëren! Deze keer komt er een combinatie van verschillende bijeen: zoete aardappel gevuld met een mix van avocado en doperwten, geroosterde kikkererwten erover en groente on the side. Simpel, plantaardig, voedzaam en lekker!
Nodig:
- 2 zoete aardappels (zo’n 200 gram per stuk)
- 1 avocado
- 100 gram (bevroren) doperwten
- 5 gram edelgistvlokken
- geroosterde kikkererwten (1 blik, 265 gram)
- 150 gram haricots verts
- cherry tomaatjes
Doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de zoete aardappels en prik er met een vork gaatjes in (zo’n 20 keer per zoete aardappel).
- Leg de zoete aardappels op een bakplaat in de oven voor 45 minuten.
- Voeg na 15 minuten de kikkererwten toe. Lek daarvoor de kikkererwten uit en spoel af met water. Doe de kikkererwten in een bak en doe er wat paprikakruiden overheen voordat het de oven in gaat. De kikkererwten gaan dus 25-30 minuten mee in de oven.
- Voor het recept van de avocado-doperwten spread bekijk je dit recept.
- Kook de haricots verts zoals op verpakking staat.
- Als alles klaar is kun je de zoete aardappels door midden snijden, vullen met de spread, de haricots verts en tomaatjes ernaast en afmaken met de geroosterde kikkererwten en eventueel nog wat edelgistvlokken.
Eet smakelijk! ♥
2 Comments
Lekker! Dit ga ik vanavond eten 🙂
Mmmmm! Heeft het gesmaakt?