DinerFood

Zoete aardappel frietjes

geschreven door Marit juli 4, 2014 4 Comments

Je ziet het heel vaak voorbij komen, maar om dan de stap te nemen om het zelf te maken is dan weer te groot. In ieder geval, dat heb ik vaak met zulke dingen. Dan denk ik: oh leuk! Maar hoe dan? Kost zeker vet veel werk? Waar koop je überhaupt zoete aardappelen? En dan? En hoe lang?

OKE IK GEEF ANTWOORD OP AL UW VRAGEN! Geen zorgen, geen zorgen… We gaan het stap voor stap doornemen, ik heb zelfs foto’s gemaakt 😉

Wat je nodig hebt:
– Zoete aardappelen
– Peper & Zout
– Olie (ik gebruik kokosolie)
– Kruiden die je lekker vindt (ik had tijm & paprikapoeder)

Ten eerste, zoete aardappelen zijn vaak gewoon in de supermarkt verkrijgbaar, ik heb die van mij in ieder geval ingeslagen bij de Appie, gewoon een zak die bij de aardappelen ligt. Ze zijn vaak ook los verkrijgbaar, dan liggen ze tussen de groenten. (zie foto 1, zo ziet een zoete aardappel eruit)
Zet de oven op 180/200 graden en schil de aardappel. Snij ‘m dan in frietstukjes of whatever jij leuk vindt, doe het in een schaaltje (zie foto 2), doe de olie en kruiden erbij en even mengen, leg dit op een bakplaat met bakpapier. (foto 3) Dit moet ongeveer 20/30 minuutjes in de oven, totdat ze er een beetje knapperig uit zien (foto 4) en serveer! Ze zijn bij mij altijd nog wat zacht en vooral zoet van binnen. Ik eet het vaak samen met salade en alhoewel ik best wel sausjesverslaafd ben, hoef ik hier echt geen saus bij!

Waarom bovenstaande moeite doen?
Zoete aardappel zit vol met vitamine A, wat goed voor je huid is.
Heeft veel vezels, zorgt voor vol gevoel.
Veeeel antioxidanten.

En…. staan ze vanavond bij jou op tafel?

4 Comments

Geeske juli 7, 2014 at 09:37

Klinkt héérlijk! Ik ga ze gauw eens uitproberen

Antwoord
Anouk juli 9, 2014 at 13:49

Nog een tip om ze knapperig te krijgen: Week de stukjes zoete aardappel ongeveer 45 minuten in koud water voordat je ze in de oven doet. Een deel van het zetmeel uit de de zoete aardappel gaat dan namelijk in het water zitten waardoor je een lekker krokant buitenkantje krijgt en ze nog meer op echte frietjes lijken. Wel goed afdrogen als je ze uit het water haalt. x

Antwoord
Marit juli 10, 2014 at 16:01

Hey wat een leuke en goede tip! Dankjewel!

Antwoord
healthylivestyle september 17, 2014 at 16:53

Met of zonder schil?:D

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs