DinerFood

Zoete aardappel frietjes uit de oven

geschreven door Marit januari 31, 2017 6 Comments

Wekelijks staan er zoete aardappel frietjes bij ons op het menu. Niet alleen omdat ze super gezond en lekker zijn, maar het is ook zo makkelijk! Voor mij is het al heel gewoon geworden, maar denk dat vele nog steeds geen idee hebben hoe ze te maken, dat ga ik je dan ook hier onder vertellen!
Waarom zoete aardappel? Zoete aardappel bevat hele goede voedingsstoffen, veel vezels en ook vitamines (vitamine A, C en B6). Deze vitamines zijn sterkte anti-oxidanten en mede daarom bestempeld als mega gezond! Dit wil je dus!

Nodig: 
– een zoete aardappel per persoon
– zeezout en kruiden naar keuze (zelf gebruik ik knoflook en paprika)
– (kokos)olie (halve eetlepel olijfolie of een theelepel kokosolie)

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de zoete aardappel goed en snijd ‘m in frietvorm. Ik doe dit met schil, je kunt het zonder doen, maar ik vind het lekkerder (en het is gezonder) met.
In een bakpan verwarm je de olie. Doe hier de zoete aardappel bij in en schud de pan (hoe zeg je dat?) zodat de olie zich verdeeld over de zoete aardappel. De kruiden eroverheen, nog een keer goed schudden en dan het vuur uit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de zoete aardappel over. In de oven voor 20 minuten op 180 graden.

Zelf vind ik (in tegenstelling tot normale aardappel) dat zoete aardappel geen saus nodig heeft (en ik eet overal saus bij). Wij combineren het vaak met een stukje (vega) vlees en groente (wel met saus ;)). Ook lekker om te serveren als hapje tussendoor, ik maakte ‘m met een avocado dip!

6 Comments

Sarah januari 31, 2017 at 18:11

Hoi Marit, ook ik ben gek op zoete aardappel en maak het regelmatig! Alleen de partjes worden bij mij nooit echt krokant, maar het blijft vaak slap.. heb je hier nog extra tips voor? Of lukt dit bij jou wel door ze voor te bakken in de pan oid? Groetjes Sarah Ps. Je blog en insta zijn top; een echte motivatie !!

Antwoord
Marit januari 31, 2017 at 18:21

Hoi Sarah, bedankt voor je leuke berichtje! Olie en zeezout maakt het al wat krokanter, maar heb ze zelf ook altijd wat zacht, maar dat vind ik juist zo lekker, haha!

Antwoord
Miranda van de Sanden januari 31, 2017 at 22:11

Hoef je de zoete aardappel niet te koken van te voren? Blijft bij mij altijd heel erg rauw.

Antwoord
Marit februari 2, 2017 at 15:38

Nee hoor, als je ze 20 minuten in de oven doet niet!

Antwoord
Irma februari 2, 2017 at 10:30

Oeh, zojuist mijn maaltje voor vanavond bedacht. Super lekker, dankjewel!

Antwoord
Marit februari 2, 2017 at 15:37

Hihi, eet smakelijk alvast!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs