In de Challenge Monday van deze week heb ik jullie uitgedaagd om groente in je ontbijt te verwerken. Nu hoef ik vast geen uitleg te geven over waarom dat goed zal zijn, maar zoals ik al zei was ik benieuwd naar een ontbijt met courgette. And now I tried! Zucchini & oats, ook wel bekend als ‘zoats’. Lekker dat het was! En dat met 150 gram groente. BAM!
Nodig:
– 150 gram courgette
– 40 gram havermout
– 20 gram eiwitpoeder (vanille vind ik het lekkerst)
– 200 ml. water
– toppings naar eigen keuze
Doen:
Was de courgette, je hoeft ‘m niet te schillen. Rasp deze, gebruik de keukenmachine of gebruik het nog altijd magische 10 euro ding de ‘tomado’. Zorg er in ieder geval dat de courgette in (mega) kleine stukjes is.
Doe dit samen met de havermout in een pannetje en breng aan de kook. Goed door blijven roeren (voeg naar eigen inzicht nog wat water toe).
Als het een papje is, zet je het vuur uit. Roer de eiwitpoeder er doorheen en giet over in je ontbijtschaaltje.
Top je healthy oatmeal met whatever you like! Ik gebruikte diepvriesfruit, pompoenpitten, moerbeien, kokosrasp en een beetje gesmolten chocolade. Een goede combi, maar omdat je de courgette niet tot nauwelijks proeft, kun je van alles doen met de toppings!
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (zonder enige toppings):
Kcal = 253
Koolhydraten = 31 gram
Eiwitten = 23 gram
Vetten = 4 gram
12 Comments
Deze is echt super lekker! Ik heb hem deze week ook geprobeerd met bloemkoolrijst en broccolirijst. Ik vond de bloemkool lekkerder dan de broccoli, maar beide zeker het proberen waard!! Thanks voor het recept :)!
Wat een goed idee, die pakjes! Binnenkort eens met bloemkool proberen.
Welke chocolade gebruik je, Marit?
Hoi Marit,
goed idee Dit! Maaaaar ik maak altijd overnight oats want warm vind ik echt niet lekker (en tijd te kort), kan dat ook?
Groetjes Miranda
Hi Miranda, oei, goeie vraag! De courgette wordt dan namelijk niet even gekookt, maar denk dat een nachtje weken prima kan, maar denk dat je dan meer kans hebt op de smaak van rauwe courgette.
Ik maak het savonds gewoon zoals een warme havermout en dat laat ik afkoelen en zet ik in de koelkast, Mega lekker voor de volgende ochtend!
Heel lekker!
Ik had nog maar 100 gr courgette
Dus 30 gr havermout gebruikt met 100 ml water en 50 ml magere melk
Toppings: moerbeien, 100gr aardbeien en kokosrasp. Deze ga ik echt vaker maken, heerlijk!
Klinkt heel goed!
Net gemaakt en is echt heerlijk. Met banaan en passievruchtblokjes. De eiwitpoeder ben ik vergeten, maar dit was zat.
Wat leuk om te horen. Klinkt als een goede combinatie!
Ik ga het proberen. Zelf maak ik in de winter een variant met pompoen. Ik eet dit alleen in de winter want het is echt een verwarmend ontbijtje en in de zomer breekt het zweet je dan uit! lol!
– 200 gram pompoen stukjes AH (de biologische variant met schil geeft een stuk dikker resultaat, voor de smaak vind ik zonder schil lekkerder)
– 40 gram havermout
– 1 theelepel (of naar smaak meer/minder) speculaaskruiden. let op koekkruiden zijn minder sterk, ik bedoel echt de speculaaskruiden.
– 10-15 gram eiwitpoeder vanille, of ander zoetstof
– elke soort melk die je lekker vindt of alleen met water bereiden.
Voor je naar bed gaat: havermout in steelpan en water erbij, genoeg dat het net onderstaat. Zet in koelkast. snachts welt het en kun je morgens opwarmen. in de ochtend, pompoen zacht koken en pureren, schep door de havermout, kruiden erbij en eiwit. voeg melk toe voor de smaak en warm nog even door. Garneren met gehakte noten, een beetje gebroken lijnzaad oid.
Hoi Mirjam,
Toevallig dit recept vandaag online geplaatst! Lijkt op de jouwe. Echt super lekker zeg en zo’n dosis groente! Bedankt voor je recept!