FoodTussendoortjes

Zelfgemaakte mueslirepen

geschreven door Marit oktober 2, 2014 16 Comments

Vroeger had ik altijd zo mijn periodes met koekjes in de schoolpauze. Soms waren het smoeltjes, soms time out koekjes, pepernoten, BN koekjes (BN BN tutututu, BN BN, tutututu, ken je ‘m nog), maar ook vaak nam ik mueslirepen mee met chocolade of aardbei coating.
Nu zou je me met die mueslirepen niet echt meer blij maken, veel te zoet. Zit ook erg veel ingestopt wat het niet echt gezond maakt.

DAAROM, jawel jawel, zelfgemaakte & gezonde mueslirepen a la Marit!
Handig om mee te nemen en op te smikkelen in je pauze (of wanneer je maar wilt!)

Zoals je ziet gebruik ik vaak dezelfde ingrediënten, voornamelijk havermout als basisingrediënt. Ik vind havermout een erg fijn ingrediënt, het zit vol met vezels, geeft je een vol gevoel en je kunt er veel mee variëren.

Voor ongeveer 6 tot 8 mueslirepen:

– 100 gram havermout
– handje gehakte walnoten
– 3 eetlepels zadenmix
– 8 dadels in kleine stukjes
– veel kaneel
– 25 gram honing
– 2 eetlepels water
– 3 eetlepels kokosrasp

koekjesdeeg

Dit zijn de ingrediënten die ik gebruik, zelf vind ik ze erg smaakvol, maar ik kan begrijpen dat sommige het ietwat droog vinden.
Om ze nog meer smaak te geven kun je bijvoorbeeld gebruiken: pure chocolade, pindakaas, cranberries, gedroogd fruit etc.

Doen:
Oven op 200 graden zetten.
Alles in kleine stukjes en bij elkaar doen en tot één geheel kneden.
Op een bakplaat het uitspreiden en hier de mueslirepen uitsnijden.
Voor 20 minuutjes in de oven!

Eet u smakelijk!

16 Comments

Linda oktober 3, 2014 at 10:50

Ik heb deze gisterenavond gemaakt; super lekker! ik kreeg het alleen niet tot één geheel dus heb kleine balletjes gemaakt en vervolgens plat gedrukt, waardoor ik rondje ‘koekjes’ kreeg, ipv één geheel en repen eruit snijden. Aanrader!

Antwoord
Marit oktober 9, 2014 at 11:06

Kan ook inderdaad, super lekker he! Ook lekker om met pure chocolade te maken 😉

Antwoord
Annemiek november 5, 2014 at 13:35

Hoe lang kun je de repen bewaren? Kan dat eventueel ook ingevroren worden?

Antwoord
Marit november 5, 2014 at 20:22

Ja dat kan zeker! Handig!

Antwoord
Ivana december 10, 2014 at 14:05

Dit ga ik zeker maken!!!!! 😀

Antwoord
Marit december 12, 2014 at 13:43

LEUK!

Antwoord
Lisa december 13, 2014 at 14:55

Ik ga het ook het ook proberen te maken! 🙂
Ik ben alleen voor wat ingrediënten allergisch, als ik de walnoten en dadels weglaat, denk je dat het dan nog lekker is?

Antwoord
Marit december 15, 2014 at 18:36

Ja hoor, kan ook vervangen worden door iets anders, wat je lekker lijkt!

Antwoord
Mathyza december 16, 2014 at 19:50

Dit recept gebruik ik super vaak, en het is altijd een grote hit bij iedereen die ik het laat
proeven! Super bedankt 🙂

Antwoord
Marit december 17, 2014 at 18:33

Ah yaaaaay wat leuk om te horen! Dankje voor je reactie!

Antwoord
saskia februari 7, 2015 at 18:15

Ik ga ze vandaag maken! 🙂

Antwoord
chantal maart 11, 2015 at 14:31

Staat in de oven! Werd bij mij alleen echt geen bal…dus goed aangestampt in bakvorm en fingers crossed hihi

Antwoord
chantal maart 11, 2015 at 18:12

Nou het zijn koekjes en granola geworden haha…misschien een banaantje toevoegen de volgende keer? Of wat pindakaas?

Antwoord
Marit maart 11, 2015 at 18:19

Hmm, wat gek en jammer. Wel honing en dadels gebruikt? Banaan helpt sowieso idd 😉

Antwoord
chantal maart 12, 2015 at 08:55

Ja echt alles zoals in het recept…gek hè haha. Ach als koekjes en granola is het ook heerlijk 😉

Antwoord
Marit maart 12, 2015 at 13:18

Gelukkig haha! Geniet ervan 🙂

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram