DinerFood

Zelfgemaakte hamburgers

geschreven door Marit oktober 18, 2015 0 comments

Al een tijdje wilde ik aan de slag in de keuken om zelf hamburgers te maken. Ik wilde er goed de tijd voor nemen, omdat ik had verwacht dat het tijd zou kosten Nou niet dus, zo gepiept en gebakken, zeker een aanrader dus. Doordat je zelf maakt weet je precies wat je eet en kun je ook nog eens zelf kiezen wat jou lekker lijkt om erin te doen!

Nodig voor 4 hamburgers (2 personen):
– 300 gram rundergehakt
– 2 teentjes knoflook
– half ui
– 1 beschuit
-1 ei
– peper, zout en kruid naar keuze (bijv. paprikapoeder)
– evt. theelepel sambal

Doen:
Snij een half ui in zo klein mogelijke stukjes. Hetzelfde met de knoflook. Doe dit een beslagkom en doe het gehakt hierbij. Voeg ook peper, zout en/of andere kruiden naar keuze toe. Ook de sambal, als je ervan houdt. Het ei kapot erbij en daarna erover een beschuit verkruimelen. Handen wassen en dan met je handen alle ingrediënten kneden. Verdeel het mengsel in vier delen en draai hier een soort van bal van. Even plat drukken en voila, een burger! Een pan op het vuur (hoeft geen olie in) en de hamburger bakken naar hoe jij het wil: lekker doorbakken of juist rood van binnen. Ik legde er de laatste minuut nog een plak kaas over, zodat deze smelte.
Ik belegde twee boterhammen met wat ijsbergsla, tomaat, komkommer en augurk. De burgers er op, wat saus naar keuze erbij en nog een boterham er boven op! Je kunt hier veel meer mee variëren!

Eet smakelijk! 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs