FoodLunchOntbijt

Zelfgemaakte eiersalade

geschreven door Marit april 2, 2015 6 Comments

BIJNA PASEN! Dus hierbij vast wat inspiratie voor de paasdagen. Eiersalade! Dat mag natuurlijk niet ontbreken op de paastafel!

Nodig: (om 4 boterhammen mee te smeren)
– 3 eieren
– half ui
– 2 eetlepels mayonaise (of griekse yoghurt)
– 10 gram verse bieslook
– 1 eetlepel ketjap

Doen:zelfgemaakte eiersalade
Doe de eieren in een steelpannetje met water, breng aan de kook en laat daarna zo’n 8 minuten doorkoken. Daarna even laten schrikken met koud water en pellen. Snij de eieren in kleine stukjes.
Snij de halve ui en bieslook ook in kleine stukjes. Doe de ei, ui en bieslook bij elkaar in een bak. Meng hier 2 eetlepels mayo en 1 eetlepel ketjap doorheen. KLAAR is de eiersalade!

SMULLEN MAAR!

En als je slim bent bewaar je de rest van het ui en de bieslook voor de tweede paasdag 😉 Vers het lekkerste!

Geniet van al het paasbrood, paaseitjes en andere eitjes en gezelligheid!

Fijne paasdagen!

6 Comments

Shelly april 2, 2015 at 13:57

Ik heb hem net gemaakt en hij is echt super lekker! Ik ben nu een courgettesoep met zelfgemaakte pesto aan het maken, maar als die mislukt heb ik tenminste wél een lekkere eiersalade!

Antwoord
Marit april 2, 2015 at 14:04

Ah leuk! Je soep lukt vast ook wel, enjoy!

Antwoord
Linda april 5, 2015 at 14:32

Zojuist gemaakt, heerlijk!
Als ik ze hier de kans geef is het binnen no time op!

Nieuw favoriet recept!

Antwoord
Marit april 7, 2015 at 13:47

Fijn Linda, leuk om te horen!

Antwoord
lynet april 7, 2015 at 15:56

Oeh makkelijk te maken en het lijkt me erg lekker! Kan het ook met kwark ipv griekse yoghurt/mayo? Dit doe ik wel altijd voor een tonijnsalade.

Antwoord
chanou november 15, 2015 at 12:13

Hey top recept!
zou je de ketjap ook door iets anders kunnen vervangen? en weet je misschien ook wat geschikt zou zijn dan?
ik mag namelijk geen ketjap
– x-

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram