DinerFoodLunch

Zelf hummus maken

geschreven door Marit mei 14, 2019 0 comments
Makkelijk hummus recept

Hoezo heb ik dit nooit eerder gedaan? Zelf hummus maken, zoveel makkelijker, goedkoper en vooral lekkerder dan ik dacht! Beloof je me dat jij het ook snel gaat maken? Ik deel het basis recept voor hummus met je, maar je kunt zelf dus van alles toevoegen om het pittiger, romiger of met groenten te maken.

Nodig:
  • blik kikkererwten (265 gram uitgelekt)
  • 1 eetlepel tahin (20 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie (25 gram)
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • peper & zout naar keuze
Doen:
  • Doe de kikkererwten in een vergiet/zeef en was dit totdat er geen schuim meer vanaf komt.
  • Doe de kikkererwten, tahin, olijfolie, citroensap, teentjes knoflook, peper en zout bij elkaar in een beslagkom en pureren maar!
  • Heerlijk om op je brood te doen, bij je salade of wat je maar wilt! Ik denk dat je er zo’n 10 porties uit kunt halen.
  • Je kunt de hummus in een afsluitbaar bakje bewaren in de koelkast. Ik denk dat het tot een week lekker blijft.
  • Enjoy!

Als variatie kun je bijvoorbeeld groente (denk aan rode biet) toevoegen, maar je kunt ‘m ook pittiger maken met rode peper, kruidiger met paprikapoeder of steviger met zoete aardappel.

Voedingswaarden van het hele recept:

Kcal = 684
Koolhydraten = 39 gram
Eiwitten = 25 gram
Vetten = 45 gram

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram