FoodOntbijt

Zelf granola maken

geschreven door Marit november 21, 2019 0 comments
zelf granola maken

Zo’n ontbijtje waar je naar uitkijkt als je nog in bed ligt: zelfgemaakte granola. Je kunt het precies zo maken, zoals jij wilt. Niet alleen een heel lekker begin van je dag, ook nog eens een voedzaam begin! Hieronder geef ik je mijn favoriete granola recept:

Nodig:
Doen:
  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Doe de honing en kokosolie bij elkaar in een bakje en zet dit zo’n 30-60 seconden in de magnetron tot het gesmolten is.
  • Doe in een grote beslagkom: de havermout, gehakte (pecan)noten, gemalen kokos, kaneel en snuf zout.
  • Giet hierover het honing-kokosolie mengsel en roer dit goed door elkaar.
  • Verdeel het granola mengsel over een (of twee) bakplaten, bekleed met bakpapier.
  • Zet het in totaal voor zo’n 30 minuten in de oven, maar zet elke 10 minuten een timer om het mengsel wat door te roeren. Heb je twee verschillende bakplaten, laat ze dan qua hoogte afwisselen. Beide twee keer boven voor 10 minuten.
  • Wanneer de granola klaar is, laat je het buiten de oven nog even afkoelen. Voeg dan de rozijnen nog toe en roer dit er doorheen. Daarna kun je het in een pot/bak doen met een deksel erop. Hier kun je dan zo’n twee-drie weken van smullen (als je het niet al eerder op hebt)!

Hieronder vind je de voedingswaarden voor het gehele recept. Je kunt er bijvoorbeeld tien porties uithalen (dus de voedingswaarden door 10 delen).

Kcal = 2614
Koolhydraten = 315 gram
Eiwitten = 49 gram
Vetten = 123 gram
Suikers = 134 gram

De granola is lekker om te combineren met (plantaardige) melk, kwark, fruit, pannenkoekjes, etc.

Enjoy! ♥

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Follow on Instagram