DinerFoodLunch

Zelf falafel maken

geschreven door Marit februari 4, 2020 0 comments
Zelf falafel maken

Falafel: kan overal bij, overal te koop, super lekker en voedzaam. En… wist je dat het super makkelijk is om zelf te maken? Ik dacht dat het super moeilijk was, totdat ik het ging proberen. Echt een aanrader! Onder het recept vind je mijn inspiratie voor gerechten met falafel.

Nodig (voor 2 personen):

  • 1 blik kikkererwten (400 gram, 265 uitgelekt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • peper & zout
  • theelepel komijn, theelepel oregano en theelepel paprika kruiden
  • (olijf)olie om in te bakken
Doen:
  • Giet de kikkererwten af en was dit met water.
  • Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes.
  • Doe in de keukenmachine of in een beslagkom: de kikkererwten, ui, knoflook, bloem en de kruiden.
  • Dit geheel kun je mixen of pletten met een vork/stamper. Het mag best wat grof zijn, liever niet al te smooth!
  • Pak steeds met een lepel beslag, draai hier een balletje van en leg op een bord. Ik haalde hier zo’n 12 balletjes van.
  • Verwarm in een pan olie (wees niet te zuinig).
  • Doe de helft van de balletjes erin en druk dan met een spatel wat platter (zie foto hieronder). Beide kanten een paar minuten (tot goudbruin) bakken en dan de andere helft.
  • De falafel is klaar! Lekker om in een salade te doen, op je wrap of je kunt het combineren met rijst/zoete aardappel en groente.

Eet smakelijk! ♥ 

Zelf falafel maken

PS. Hier nog wat inspiratie voor falafel gerechten:
Broodje kerriehummus met falafel
Salade met falafel en geitenkaas
Salade met falafel en aardbeien

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram