Worteltaart in je havermout ontbijt, dat klinkt toch geweldig? En het is nog gezond ook! 100 gram groente in je ontbijt, super voedzaam en het geeft energie voor de rest van je ochtend. Hierbij het recept!
Nodig:
- 100 gram wortel (1 grote of 2 kleine wortels)
- 40 gram havermout
- 200 ml (plantaardige) melk (ik gebruikte soja)
- 1 appel
- 2 theelepels kaneel
- toppings: rozijnen, noten
- optioneel: (plantaardige) eiwitpoeder en een flinke dot (kokos of vanille) yoghurt
Doen:
- Rasp de wortel.
- Doe de wortel, havermout en melk bij elkaar in een steelpannetje en breng langzaam (in zo’n 5 minuten) aan de kook (zodat ‘ie wat gaat pruttelen).
- Voeg ook de kaneel en appel in stukjes toe en laat dit geheel een paar minuutjes samen door pruttelen. Blijven roeren.
- Doe de havermout in een ontbijtschaaltje en maak af met bijvoorbeeld rozijnen, noten, een lepel (kokos of vanille) yoghurt en nog een flinke snuf kaneel.
- Enjoy!
♥