FoodOntbijt

Wortel pannenkoekjes

geschreven door Marit oktober 23, 2018 2 Comments

Met dit recept haal je de herfst in huis! Een lekker en voedzaam begin van je dag met deze wortel pannenkoekjes. Een goede combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten en direct een portie groente! Eet smakelijk alvast en vergeet vooral de kaneel niet 😉

Nodig:
– 100 gram (geraspte) wortel/winterpeen
– 20 gram havermout
– 20 gram eiwitpoeder (vanille)
– 1 ei
– 30 gram dadels (zonder pit)
– theelepel kaneel (en theelepel speculaaskruiden als je hebt!)
– 3 gram kokosolie
– 50. ml water

Doen:
– Giet over de dadels wat kokend water en laat weken voor 10 minuten.
– Rasp de wortel (ik gebruik hier de “tomado” van Blokker van, super goedkoop en handig, al duizend keer aangeraden en must have ;)).
– Doe bij elkaar in een beslagkom: de geraspte wortel, havermout, eiwitpoeder, ei, dadels, kruiden en water. Meng dit geheel (met een staafmixer).
– Verwarm de kokosolie in een bakpan. 
– Bak de pannenkoekjes in de pan. Ik bakte twee keer drie pannenkoekjes tegelijk. 
– Maak af met wat jou lekker lijkt. Kwark, rozijnen, appel, noten en sowieso meer kaneel!

Voedingswaarden (zonder toppings):
Kcal = 385
Koolhydraten = 42 gram
Eiwitten = 27 gram
Vetten = 12 gram

2 Comments

Tm oktober 25, 2018 at 18:58

Waar om is soja in één keer niet meer gezond
Ik zelf leef al 5 jaar op soja melk
En capsules nooit geen last
En het is ook nog eens heerlijk
Ik geloof er echt niet in
Dat nu in één keer slecht is

Antwoord
Marit oktober 29, 2018 at 16:11

Hey Tm, volgens mij staat ook nergens dat het slecht is… 🙂

Antwoord

Mijn andere blogs