FoodOntbijtTussendoortjes

Wentelteefjes van suikerbrood

geschreven door Marit juni 6, 2017 3 Comments

Ik weet het nog heel goed. Als student werkte ik bij restaurant Humphrey’s en elk seizoen was er een ander menu. Ik vind desserts op de menukaart het belangrijkst, je kunt me onwijs blij maken met een zoet dessert. Wentelteefjes van suikerbrood. Hoe kon ik als oprjochte Fries dit niet eerder hebben bedacht?! Sindsdien maak ik deze wentelteefjes (in eigen jasje) geregeld als dessert en ik durf met alle zekerheid te zeggen dat iedereen dit als ZEER LEKKER heeft bestempeld. Wat zeg ik? Goddelijk! De combinatie van warm gekarameliseerde suiker met (kaneel) ijs is zo’n top combi! Waarom heb ik dit recept niet eerder met jullie gedeeld vraag ik me af, maar beter laat dan niet!

Nodig (voor 4 personen)
– suikerbrood (niet alleen in Friesland verkrijgbaar hoor)
– 2 eieren
– 200 ml. melk
– boter om in te bakken
– kaneel
– eventuele toppings (zoals fruit, yoghurt of ijs)

Doen:
Snijd de suikerbrood in 8 dunne of 4 dikke plakken.
Meng in een diep bord de eieren en melk met elkaar.
Verhit in een bakpan wat olie of boter. Dompel één voor één het suikerbrood in het ei-melk mengsel en bak dit ook één voor één in de pan.
Leg op een bord en strooi er wat kaneel over.
Maak af met wat jou lekker lijkt! Zelf vind ik een bolletje kaneelijs er ge-wel-dig bij smaken. Samen met wat aardbeien, mmmm!

Het kan natuurlijk ook een stuk gezonder, maar hey af en toe…. Heerlijk van genieten! ♥

3 Comments

Filiz oktober 10, 2017 at 18:58

Wat het pas echt afmaakt is door de wentelteefjes na het ei-melk mengsel even door de paneermeel heen te halen.. worden ze heerlijk knapperig en bruin van!

Antwoord
Marit oktober 11, 2017 at 14:12

Wat een goeie tip, dankjewel! Krijg er gelijk weer zin in…

Antwoord
Filiz oktober 14, 2017 at 17:57

Hahaha anders ik wel! Het is tenslotte weekend.. 😉

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram