FoodLunchOntbijt

Wentelteefjes met gebakken appel

geschreven door Marit januari 14, 2016 5 Comments

Zoals je hebt kunnen lezen in de ‘Challenge Monday‘ afgelopen maandag, probeer ik iedere dag anders te ontbijten. Ik ontbijt vaak met havermout, omdat ik dat gewoon handig, maar vooral erg lekker vind. Toch was ik toe aan variatie.

Ik kwam op het idee van wentelteefjes en dit smaakte me toch goed! Hier ga ik zeker vaker mee ontbijten of lunchen de komende tijd!

Nodig:
– 2 boterhammen (naar keuze)
– 1 eigeel
– 75 ml melk (naar keuze)
– kaneel & suiker
– appel
– kwark

Doen:
Snijd de appel in stukjes. Doe was (kokos)olie in een pan en bak de appelstukjes hierin met wat kaneel. Als dit wat bruin is geworden leg je het op een bord.
Onderscheid het eigeel van het eiwit en doe het eigeel in een diep bord. (Het eiwit kun je ergens anders voor gebruiken of gooi je weg.) Meng de melk met het eigeel. Leg een boterham erin en zorg dat deze ondergedompeld is met het mengsel. In een pan weer wat (kokos)olie en hier bak je de boterham in. Doe dit ook bij de andere boterham. Leg deze op het bord bij de appel, wat kaneel en suiker erover en eventueel wat kwark erbij.

SMIKKELEN MAAR!!!

5 Comments

Eline januari 14, 2016 at 11:33

Lekker, maar dan denk ik dat gewoon havermout wel gezonder is hihi

Antwoord
Marit januari 14, 2016 at 13:06

Dat kan kloppen, ik weet natuurlijk niet hoe jij je havermout eet 😉 Maar een beetje variatie kan geen kwaad! 😉

Antwoord
sobeautywomen januari 14, 2016 at 16:15

Dit ziet er heerlijk uit! Ga ik ook zeker proberen deze week :).

Antwoord
Marit januari 14, 2016 at 16:24

Leuk! Laat me weten hoe het smaakte! 🙂

Antwoord
Amber januari 15, 2016 at 09:46

Het was heerlijk!! Vooral met wat kwark erbij

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram