FoodPersoonlijkSporten

Wees je eigen motivatie

geschreven door Marit april 24, 2015 3 Comments

Je kunt gemotiveerd en geïnspireerd worden door allerlei meiden en jongens in de sportschool, door vrienden of op social media, maar uiteindelijk ben JIJ diegene die het moet doen. Die de motivatie moet op brengen om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt en je goed bij voelt.
Ik word blij van sporten. En om al mijn energie kwijt te kunnen in het sporten, maar daarnaast ook nog wat energie over te houden, zorg ik dat ik er ook nog voldoende en gezond bij eet. Daar word m’n lijf blij van, maar ik ook.

Ik heb dagen dat ik niet kan wachten tot de volgende sportsessie, zin om te knallen, zin om kapot te gaan. Maar er zijn ook dagen bij dat ik denk, voor wie doe ik het? Waarom doe ik mezelf dit aan? Het helpt me dan om even instagram af te struinen, in de sportschool te staan en om me heen te kijken, maar uiteindelijk zijn zij niet diegene die de 3 setjes squats voor mij doen.

Begrijp me niet verkeerd, als ik een dagje die motivatie niet heb, dan is een keertje bank hangen ook geen drama. Als daar de motivatie voor de volgende keer hoger door wordt, dan sla ik graag even een keertje over!
Maar vergeet niet ook naar je eigen progressie te kijken, te kijken naar de stappen die je al hebt gezet. Kijk eens naar waar je trots op bent. Sta eens stil bij je eigen reis. Dit kan af en toe de grootste motivatie zijn! Zet ‘m op!

3 Comments

Nikki april 25, 2015 at 10:00

Hi Marit,

Wat ben jij een goede motivatie voor mij!
Ik sport het laatste half jaar intensief en let heel goed op wat ik eet. Met voedingssupplementen e.d. probeer ik nog sneller resultaten te krijgen.
Ik mag, denk ik, niet klagen over het resultaat tot dusver, maar als ik naar jouw buik kijk, dan weet ik dat ik nog niet ben waar ik wil.
Kun je kort zeggen hoe jij ervoor hebt gezorgd datje droger bent gaan trainen? Ik probeer mijn calorie inname ‘normaal’ te houden waardoor ik zo min mogelijk spiermassa verlies en vooral vet. Die echte buikspieren mogen van mij alleen wel tevoorschijn komen. Dat doen ze nu alleen als ik op ben gestaan, maarin de avond zijn ze alweer verstopt ;-)!

In ieder geval waardering voor jouw leefstijl! En bedankt voor het motiveren voor de mijne.

Groetjes Nikki

Antwoord
Charlotte april 28, 2015 at 22:26

Wat mij helpt om gemotiveerd te blijven is om er een beloning aan te verbinden. Resultaat zien is natuurlijk het allermooiste! Maar iets anders ook… ik ben net begonnen met gezonder leven en na een maand mijn nieuwe trainingsschema volgen ‘mag’ ik van mijzelf een leuk nieuw sportshirtje kopen. Zit al op 2,5 week!;) waar koop jij je kleding meestal, nog tips?

Antwoord
Marit mei 6, 2015 at 11:21

Wat goed zeg! Belonen helpt inderdaad! Ik koop meestal mijn kleding bij Run2day of H&M.

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs