Aanstaande zondag is dan eindelijk DE run van Groningen: de 4 mijl. 6,4 kilometer. Start in Haren, finish op de vismarkt. Veel Running Girls doen ook mee en ik werd gevraagd wat nou het beste is om te eten voor een hardloopwedstrijd. Goeie vraag!
De meesten starten tussen 14:00 en 16:00… Dus eigenlijk na het ontbijt en de lunch. Maar om nou nog echt te gaan lunchen rond 13:00 is geen goed idee, dat is nog niet helemaal verwerkt voor je aan de startlijn staat, dus dat loopt niet lekker.
Eet twee uur of minder voor de run geen vetten. Dus geen patatjes helaas. Dit is omdat het de koolhydraatopname belemmerd. En koolhydraten is juist wat we nodig hebben! Brandstof!
Koolhydraten is dus belangrijk voor een wedstrijd. Nu is het geen halve of hele marathon, dus je hoeft geen hele voorraden te hebben. Maar voor een wedstrijd een koolhydraatrijke maaltijd is dus belangrijk. Koolhydraten zitten in pasta, brood, fruit, havermout, suiker, ontbijtkoek etc.
Dus een lekker havermoutpapje of groen monster als ontbijt. En zo’n twee uur voor de start nog een energiebom a la Marit of een gewone boterham, krentebol of banaan en je zult SHINEN tijdens die 4 mijl!
En blijf genoeg water drinken. Moeten plassen tijdens een run is heel vervelend, maar uitdroging is nog veel vervelender. Gewoon goed blijven drinken dus!
En zorgen dat je het warm houdt tot je van start gaat. Opgewarmde spiertjes lopen veel sneller!
Na de training een lekkere eiwitreep (of een kop warme chocomel) om de spiertjes te laten herstellen en de directe honger te stillen.
Ik zal aan de zijlijn staan om jullie heel hard aan te moedigen! 6,4 kilometer dames, ZET ‘M OP!
Liefs,
jullie hardloopjuf en… Ryan Gosling…….
3 Comments
Heey Marit, Deze info had ik net nodig;-) Thanks! leuke blog heb je! Liefs Rosa
Goede bruikbare tips Marit!
Maar beetje jammer van die patat!
Zie je zondag!
Super Marit! Ik vlieg gelijk naar de supermarkt 🙂
Ik start trouwens om 13.45 al!
Kussie