FoodOntbijt

Wat ontbijten running girls?

geschreven door Marit mei 3, 2017 2 Comments

In de Challenge Monday van deze week daag ik jullie uit om deze week elke dag anders te ontbijten. Nu leek het me leuk om deze week iedere dag een blog te delen met wat mensen uit mijn omgeving zoal ontbijten. Om jou te inspireren, maar ook om ontbijtjes te laten zien die doorgaans zijn en niet met te veel poespas. Wat ontbijten ze? Waarom? Nemen ze er tijd voor? Houden ze ergens rekening mee? 

Gister liet ik zien wat mijn beste vriendinnen ontbijten, vandaag zijn mijn rennende vriendinnen aan de beurt! Meiden die ik heb leren kennen via Running Girls Groningen. Sportieve meiden dus, maar wat ontbijten zij zoal?

Running Girl Kelly: “Ik ontbijt altijd en neem hier ook echt de tijd voor. Ik zet zelfs mijn wekker voor extra ontbijt-tijd! Broodje koffie, thee, een glas water… de tafel komt flink vol te staan! Doordeweeks eet ik meestal twee plakjes brood (soms zelfgemaakt brood!) met pindakaas en hagelslag, of kaas met jam, heerlijk en energie voor mijn werkdag!”


Running Girl Esther: “Mijn ontbijt vanmorgen bestond uit twee volkoren crackers met sojamargarine en kaas. Dit eet ik meestal op de vroege ochtend voordat ik moet werken, ik vind het heerlijk luchtig op de maag en makkelijk om mee te beginnen. Een grote kop thee drink ik hier graag bij om de dag goed te beginnen.”


Running Girl Tamar:
(nu aan het backpacken in Nieuw-Zeeland!) “Wij komen bijna elke ochtend in tijdnood in verband met de check out time van 10.00 uur, echte avond mensen en uitslapers, haha. We eten dus geregeld in bed, zoals vanmorgen het geval was. Vandaag laatste dag yoghurt dag dus dan eten we uit de bak en hoeven we niet af te wassen!”


Running Girl Wilja:
“Mijn dagelijkse ontbijt is vaak een grote kom havermout met banaan en blauwe bessen. Zo heb ik een goede start van de dag en krijg ik voldoende binnen om mijn werkdag mee te beginnen. Zonder ontbijt de deur uit gaan, doe ik echt nooit, want zodra ik opsta heb ik echt behoefte aan wat te eten. Mijn ontbijt is vrijwel elke dag hetzelfde, tenzij ik echt tijd heb in de morgen om uitgebreid iets te maken. Dan kies ik ervoor om bananenpannenkoekjes te bakken, zo lekker!


Running Girl Jasmijn (voor stage in New York!): “In New York heb ik een kamer zonder keuken, geen eigengemaakte havermoutjes dus, maar eten wat er in de keuken van het gebouw wordt aangeboden, wat ook heel lekker is hoor! Ze zijn nu bezig met een verbouwing, vandaar het plastic. Ik ga echt niet zonder ontbijt de deur uit, mijn kickstart van de dag! Vandaag ontbijt ik met een bagel en jam, banaan en uiteraard koffie. Op mijn vrije dagen zorg ik er dan wel weer voor dat dit gecompenseerd wordt met een super hippe lunch, ik ben natuurlijk niet voor niets in New York ;)”


Running Girl Silvana: “Ik heb eigenlijk nooit zin in ontbijt. Het is ook iets wat ik het liefste oversla. Om toch maar iets te eten, eet ik meestal een cracker met hagelslag of kaas met een (of twee) mok melk. Ik beweeg weinig op werkdagen, dus ik heb naar mijn idee ook niet zoveel nodig. Op het werk eet ik nog een appel, maar ik hou het dan zo tot de lunch vol.”

Hoop dat je het leuk vond om eens te zien wat anderen zoal ontbijten. Morgen zijn mijn collega’s aan de beurt, dus stay tuned!

2 Comments

Eline mei 3, 2017 at 09:47

Xl hagelslag is zo lekker! Zeker met pindakaas. Vandaag heb ik weer eens een vegan smoothiebowl gemaakt, heerlijk!

Antwoord
Marit mei 3, 2017 at 10:08

Hahaha, mijn reactie toen Silvana de foto stuurde van haar ontbijt: “gelukkig is het wel XL hagel”. Is echt de beste inderdaad, ik kan niet meer normale eten, haha!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs