FoodOntbijt

Wat ontbijten mijn vriendinnen?

geschreven door Marit mei 2, 2017 2 Comments

In de Challenge Monday van gister daagde ik jullie uit om deze week elke dag anders te ontbijten. Nu leek het me leuk om deze week iedere dag een blog te delen met wat mensen uit mijn omgeving zoal ontbijten. Om jou te inspireren, maar ook om ontbijtjes te laten zien die doorgaans zijn en niet met te veel poespas. Wat ontbijten ze? Waarom? Nemen ze er tijd voor? Houden ze ergens rekening mee? 

Vandaag zijn mijn beste vriendinnen aan de beurt! Ik ken ze al sinds de middelbare school en ik probeer ze al jaren te inspireren met mijn ‘healthy lifestyle’, maar wat doen ze hier eigenlijk mee? 😉

Vriendin Alinde: “Ik ontbijt altijd met kwark in combinatie met granen of havermout. Ik voeg wat vers fruit toe voor een frisse smaak en een gezond gevoel. Dit ontbijt geeft me een goed en verzadigd gevoel waardoor ik met veel energie start aan mijn werkdag. Het liefst ontbijt ik elke dag zoiets, zodat ik dagelijks een stabiele opstart heb en kan vertrouwen op mijn lichaam.”


Vriendin Christine:
“Ik ben gek op een lekker ontbijt! Als ik sochtends niet goed eet, heb ik de hele dag honger en weinig energie. Dit ontbijtje (volle kwark, havermout, appel en kaneel) vult lekker en proeft een beetje als appeltaart! Met een kopje thee en koffie erbij, omdat ik beide gewoon lekker vind.”


Vriendin Froukje: “Ik vind havermout niet het meest lekkere ontbijt, maar als ik een goede bodem wil hebben tot aan de lunch, ontbijt ik hiermee: sojamelk, havermout, kaneel, rozijnen en noten. Het liefst ontbijt ik met chocolade croissants, maar daar krijg ik minder energie van ;).”


Vriendin Laura: “Niet het meest healthy, maar wel mijn lievelings ontbijtje op dit moment! Vanille yoghurt, blauwe bessen, lijnzaad en krokante chocolade muesli. Lekker om thuis klaar te maken, maar ook makkelijk om in een bakje mee te nemen naar mijn werk als ik een vroege dienst heb. O ja en niet te vergeten: koffie!”

De komende dagen zul je op mijn blog nog zien wat mijn familie, collega’s, rennende vriendinnen en jullie, mijn lezers, ontbijten. STAY TUNED! 

2 Comments

Lianda mei 2, 2017 at 19:32

Hah leuk zeg dat je hen erbij betrekt! En ze ontbijten toch erg gezond! 😀 leuk!

Antwoord
Marit mei 3, 2017 at 10:08

Jaaaa, leuk om te zien he!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram