FoodOntbijt

Wat ontbijten mijn mede bloggers?

geschreven door Marit mei 6, 2017 3 Comments

In de Challenge Monday van deze week daag ik jullie uit om elke dag anders te ontbijten. Nu leek het me leuk om deze week iedere dag een blog te delen met wat mensen uit mijn omgeving zoal ontbijten. Om jou te inspireren, maar ook om te laten zien dat veel mensen ook ‘gewoon normaal’ ontbijten. Wat ontbijten ze? Waarom? Nemen ze er tijd voor? Houden ze ergens rekening mee?

Al eerder liet ik zien wat mijn beste vriendinnen, mijn collega’s en mijn rennende vriendinnen zoal ontbijten. Vandaag zijn mijn mede bloggers aan de beurt! Ontbijten zij altijd met iets instapram-waardigs of is het ook wel eens gewoon simpel? Je ziet het hieronder! 


Lienke van Dear Good Morning:
“Meestal is dit mijn ontbijt: een shake van een banaan, eiwitpoeder, havermout en pindakaas. Aangezien ik altijd om 7 uur in de sportschool sta, ontbijt ik al om 6:15 uur. Zonder ontbijt ga ik de deur niet uit en dit power ontbijtje zorgt ervoor dat ik tijdens mijn workout kan knallen! Na mijn training neem ik dan vaak een eiwitreep of twee rijstwafels met beleg.”


Annemerel van Annemerel.com: “Ik ontbijt iedere dag, ook als ik om vier uur ‘s ochtends de deur uit moet om een vliegtuig te halen. Zonder goed ontbijt eet ik de hele dag slecht en voel ik me minder energiek. In de zomer ontbijt ik meestal met een smoothiebowl, in de winter ga ik voor bananenpannenkoeken of iets met ei. Ook ontbijt ik regelmatig met avocado toast. Ik kan ongeveer vijf kilometer hardlopen op een nuchtere maag, maar dan moet ik wel meteen als ik wakker ben gaan lopen, anders krijg ik mega honger. Liever ontbijt ik vroeg, wacht ik een uurtje en ga daarna hardlopen. Als ik toch meteen wil hardlopen maar wel al honger heb, dan neem ik een glas water met een banaan.⁠⁠⁠⁠”


Esmee van Esmeetrouw.com: “In verband met tijd gebrek is dit vaak mijn ontbijt. Een americano en banaan op kantoor. Ik kan echt groot ontbijten, maar dan blijf ik bezig. Dus vaak ontbijt ik heel snel tussendoor en dan rond 14:00 uur maak ik een hele grote salade met kip. Dan eet ik meer en neem ik hier ook de tijd voor. “


Lisa van Lisa Goes Vegan:
“De laatste tijd ben ik echt verslaafd aan smoothiebowls. Dikke smoothies die je met een lepel kan eten en waarbij ik mijn inner ‘picasso’ kan laten gaan, haha. Mijn lievelingscombinatie is veldsla, bevroren boerenkool, mango, banaan en munt. Zoals je aan mijn social media naam kunt zien, eet ik dus veganistisch en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld!”


Laura van LauraBrijde.com: “Als ik in Nederland ben, heb ik altijd zo’n honger als ik wakker word en moet ik meteen ontbijten, anders overleef ik het niet… maar hier in Spanje is mijn ritme zo anders dat ik soms zelfs ontbijt oversla. Of ik sla mijn ontbijt over, of ik eet heel laat en dat komt simpelweg doordat we heel laat naar bed gaan (avondeten is pas rond 23 uur). Ik sta dus ook later op en wordt met minder honger wakker. Als ik ontbijt, eet ik vaak buiten de deur. Meestal kies ik dan voor een volkorenbroodje met tonijn en tomaat, best gezond! Zo’n ontbijtje kost nog geen 2 euro. Thuis eet ik iets van havermout of cruesli. Als ik ochtends ga hardlopen, eet ik wel eerst een banaantje.”


Gudrun van The-fittest-you
“Ik ben een echte breakfast-lover en hou van een stevig en voedzaam ontbijt, liefst met heel veel fruit. Meestal eet ik havermout met vers fruit of smoothie/ açaibowls, maar soms eet ik ook iets anders, zoals pancakes in het weekend. Als ik heel vroeg in de ochtend sport eet ik gewoon een eiwitreep of stuk fruit voor mijn training en eet ik pas nadien mijn échte ontbijt. Ik maak graag tijd voor mijn ontbijt en sta er dan ook met plezier iets vroeger voor op, snelsnel iets naar binnen stoppen onderweg doe ik eigenlijk nooit. Ik ben wel echt een zoete ontbijter en ik eet zo goed als nooit een hartig ontbijt. Tja, zoetebek zeker?!”


Teni van Fitbeauty.nl: “Heel simpel, maar 9 van de 10 keer ontbijt ik met drie maïswafels met pindakaas en een grote mok koffie met amandel of sojamelk en een rietje. Mijn ontbijt is pas vaak om 12 uur, ik doe aan intermettent fasting. Als ik ga sporten in de ochtend, ontbijt ik wel iets eerder, maar meestal ontbijt ik pas als ik echt honger heb, dus niet volgens ‘ontbijt tijden’.

Toch wel grappig om te zien dat wij, als fitgirls op social media, dus ook gewoon simpel kunnen ontbijten toch 😉 Morgen zijn JULLIE aan de beurt. De laatste dag! Blijf jouw ontbijtje delen met #elkedageenanderontbijt en een hele fijne zaterdag!

3 Comments

Elisa mei 6, 2017 at 11:02

Leuk om te zien!
Toen ik langzaam naar beneden scrolde en een glimp opving van die dun belegde maiswafels, dacht ik meteen, dat moet Teni van Fitbeauty zijn 😉

Antwoord
Marit mei 9, 2017 at 11:09

Hahah, hoe grappig dat je het gewoon herkend! Leuk!

Antwoord
Irma mei 6, 2017 at 11:23

Haha ik had echt precies hetzelfde als Elisa!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs