FoodOntbijt

Wat ontbijten mijn collega’s?

geschreven door Marit mei 4, 2017 4 Comments

In de Challenge Monday van deze week daag ik jullie uit om deze week elke dag anders te ontbijten. Nu leek het me leuk om deze week iedere dag een blog te delen met wat mensen uit mijn omgeving zoal ontbijten. Om jou te inspireren, maar ook om te laten zien dat veel mensen ook ‘gewoon normaal’ ontbijten. Wat ontbijten ze? Waarom? Nemen ze er tijd voor? Houden ze ergens rekening mee?

Dinsdag liet ik zien wat mijn beste vriendinnen ontbijten, gister liet ik zien wat de running girls zoal ontbijten en vandaag zijn mijn collega’s aan de beurt! Collega’s die dus werken als groepsleider en te maken hebben met onregelmatige werktijden. Ik sta bekend als de ‘gezondheidsguru’ op het werk, maar zij zelf kunnen er ook wat van! Kijk je mee?


Collega Kirsten: “Normaal gesproken ontbijt ik het liefst met havermout, maar nu had ik een vroege dienst. Mijn wekker gaat dan om 5.20 uur en ik haast me dan naar de trein. Ik had van huis twee zuurdesem volkorenbroodjes meegenomen, dit brood heb ik als gewoonte overgehouden aan mijn periode van suikervrij eten. Op brood eet ik het liefst pindakaas met banaan en kaneel. Nu vond ik ook nog deze paas-hagelslag in de kast op het werk. Lekker!!! Dit brood geeft me een verzadigd gevoel, ik eet fruit, pindakaas voor de eiwitten (en omdat het zo lekker is!) en kaneel om mijn bloedsuikerspiegel positief te beïnvloeden. Met dit ontbijt kan ik weer even door op het werk, want door zo vroeg op te staan duurt de ochtend erg lang tot de lunch. Ook is dit een goede lunch voor me, voordat ik ga hardlopen. Het heeft veel energie!”


Collega Femke:
Sinds ik weet dat ik een schildklieraandoening heb en veel ben aangekomen ben ik bewuster en gezonder gaan eten. Elke dag een ander ontbijt omdat juist de afwisseling zo belangrijk voor mij is. Gezond eten kost wat tijd maar als ik dan mijn broodjes met rosbief, ei en avocado klaar heb word  ik er altijd weer blij van. Het maakt gezond eten leuk! Het geeft energie om goed te kunnen werken én niet te snoepen tussendoor.”


Collega Bart: “Een bak magere kwark met muesli, een hele appel, een hele banaan en een klein beetje honing waarmee je de dag geweldig begint! Zonder ontbijt ga ik de deur niet uit!”


Collega Marcel:
“Doorgaans mijn ontbijt om de motor is even flink op te starten. Eiwitten, koolhydraat en vetten. Alles zit erin. Als het voorradig is doe ik er ook nog wel eens blauwe bessen, aardbeien of ander zacht fruit doorheen. Zonnige ontbijt groet.”


Collega Anita: “Ik probeer elke ochtend te ontbijten ben geen moeilijke ontbijter, lust bijna alles wel op de vroege ochtend. Mijn favoriet is havermout en fruit. Ben wel een ontbijter die van gezelligheid houd, wordt dan ook gemotiveerd om te ontbijten door dit samen te doen. Meestal thuis met mijn vriend die mij ook geregeld verrast met een heerlijke ontbijtje als we samen vrij zijn of op mijn werk samen met de kids. Deze keer maakte hij mugcake, lekker he?”

Ondanks dat ik regelmatig samen met collega’s ontbijt, zo leuk om te zien dit! Het gebeurt dan ook vaak op het werk dat het vooral over sport en voeding gaat, vind ik leuk!
Morgen laat ik zien wat Tom, mijn ouders en mijn zusje zoal ontbijten. En die dag erna laat ik wat ontbijtjes van jullie zien, dus blijf me vooral taggen! #elkedageenanderontbijt

Fijne donderdag!

4 Comments

Rosemarijn mei 4, 2017 at 10:48

Super leuk al deze artikelen met verschillende ontbijtjes van mensen uit je omgeving! Creatief bedacht 🙂 Ik zit lekker aan m’n post-run ontbijtje, havermout met cacao, rozijntjes en verse aardbeitjes. Hier keek ik de laatste 5k naar uit hahaha, extra motivatie om harder te rennen.

Antwoord
Marit mei 9, 2017 at 11:11

Hahah die havermout is toch wel erg lekker he! Ik kan er ook echt niet zonder 😉 En idd zo fijn als je ergens naar uit kunt kijken!

Antwoord
mirthe mei 4, 2017 at 12:01

Echt ontzettend leuk!

Antwoord
Marit mei 9, 2017 at 11:10

Dankjewel Mirthe!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogsVolg op Instagram