FoodOntbijt

Wat ontbijt mijn familie?

geschreven door Marit mei 5, 2017 6 Comments

In de Challenge Monday van deze week daag ik jullie uit om elke dag anders te ontbijten. Nu leek het me leuk om deze week iedere dag een blog te delen met wat mensen uit mijn omgeving zoal ontbijten. Om jou te inspireren, maar ook om te laten zien dat veel mensen ook ‘gewoon normaal’ ontbijten. Wat ontbijten ze? Waarom? Nemen ze er tijd voor? Houden ze ergens rekening mee?

Al eerder liet ik zien wat mijn beste vriendinnen, mijn collega’s en mijn rennende vriendinnen zoal ontbijten. Vandaag is mijn familie aan de beurt! De voorgaande dagen vroeg ik iedereen om iets te vertellen over zijn of haar ontbijt, nu leek het me wel leuk om dit zelf te doen. Heb ik als ‘fitgirl’ een beetje invloed op mijn vriend en familie? Je ziet het hieronder!


Mijn vader. Zo lang als ik mijn vader ken, zie ik hem al met cornflakes ontbijten. Volgens mij doet hij dit zelfs al sinds jongs af aan. Cornflakes, melk en (flink wat) bruine suiker. Als mijn moeder niet kijkt een schepje extra. Mijn vader is niet zoveel bezig met eten, hij vindt het al snel prima en is vooral een zoetekauw. Ontbijten doet hij doordeweeks met cornflakes, iets anders komt er niet naar binnen. Weekends begint hij de dag met koffie, zijn krant en als deze uit is gaat hij naar de markt voor zijn wekelijkse spulletjes en haalt dan een loempiaatje voordat hij weer naar huis fietst. Ondanks dat hij niet zo van de fruit en groente is, ziet ‘ie er hartstikke fit uit en is hij winters vaak in Thialf te vinden, zomers op de racefiets.


Mijn moeder. Ook mijn moeder heb ik niet vaak anders zien ontbijten dan deze twee crackertjes kaas. Met haar actieve leventje een best karig ontbijtje, maar voor haar genoeg. Zo houdt ze het op werkdagen vol tot haar eerste pauze, waar ze geniet van d’r plakje ontbijtkoek met boter. Als ze ‘vrij’ is, neemt ze wat meer de tijd voor haar eten. Al van jongs af aan heb ik avocado en kiemgroenten gegeten, mijn moeder houdt van nieuwe dingen uitproberen. Mijn moeder is, net zoals ik, niet zo’n zoetekauw. Haar maak je dus wel happy met fruit en groente, dat heb ik gelukkig van haar overgenomen. Ze schreef al eens op mijn blog over het sporten van vroeger en nog steeds is ze erg sportief: ze maakt meer stappen per dag dan ik doe!


Mijn zusje. Net zoals mijn vader, is mijn zusje een zoetekauw. Vroeger at ze dan ook liever snoepjes, dan dat ze ging sporten. Aangezien mijn moeder en ik daar heel anders in stonden, hadden we daar altijd genoeg over te zeggen. Niet heel erg leuk om vaak te horen dat je beter kunt gaan sporten dan snoepjes eten, dus het motiveerde haar niet echt. Tot het moment dat we ons minder met haar ‘levensstijl’ bemoeiden… ze trok steeds vaker de hardloopschoenen aan, ging zich meer verdiepen in eten en nu is ze zelfs afgestudeerd diëtiste! Mijn zusje heeft altijd periodes dat ze iets heel erg lekker vindt en vaak eet en nu zit ze al een tijdje in haar kwark, cranberry mix, kaneel en honing periode. Ik kan met mijn zusje echt uuuren over eten en sporten praten, heerlijk.


Mr. Lover Lover. Tom en ik hebben elkaar leren kennen in een periode dat ik een behoorlijke ‘fitgirl’ was. De eiwitpoeders en superfoods werden gelijk naar zijn huis gesleept en hij moest al snel wennen aan havermout-ontbijtjes. Tom is een sportieve jongen en is een makkelijke (en lekkere!) eter, vindt snel alles prima. Ik heb hem (volgens mij) nooit gepusht om gezonder te gaan eten of om meer te sporten, maar goed waar je mee omgaat, daar word je mee besmet he 😉
Terwijl ik nog in bed lag, hoorde ik dat hij zijn ontbijtje klaar had en riep ik dat hij even een foto moest maken… en je ziet hier het resultaat! Ook Tom is een havermout-fanaat geworden! Liever ziet hij een chocolade croissantje op z’n bord, maar dit is een hele goede tweede keuze. En als hij wat meer tijd heeft, dan kan hij zich zo een half uurtje vermaken in de keuken met pannenkoekjes bakken en zo mooi mogelijk opmaken. Jep, mijn droomman.

Pfoe, dat is best lastig! Een verhaaltje over het eetpatroon van de meest belangrijke mensen in je leven schrijven. Aan de ene kant heb je er zoveel mee te maken, aan de andere kant zie je toch ook dat je vaak je eigen manier wel kiest. Ik kan wel tegen iemand zeggen dat diegene wat meer fruit en groente moet eten, maar in the end kies je er toch gewoon zelf voor wat je wel of niet in je mondje stopt en waar jij je goed bij voelt.

Ik hoop in ieder geval dat je het weer leuk vond om te lezen! We gaan gewoon nog even door, want ik vind het wel heel erg leuk, haha. Morgen zijn mijn mede bloggers aan de beurt! Ontbijten zij als ‘fitgirls’ of is hun doorgaanse ontbijtje ook niet zo speciaal?

Happy Friday! ♥

6 Comments

Marlous mei 5, 2017 at 11:30

Heel erg leuk om al die ontbijtjes te zien!

Antwoord
Marit mei 9, 2017 at 11:10

Leuk om te horen, Marlous!

Antwoord
Ilona mei 5, 2017 at 11:47

Echt een leuke challenge Marit!
Ik merk dat ik hierdoor veel meer ga experimenteren en variëren met mijn ontbijt!
Normaal gesproken ontbijt ik iedere dag hetzelfde, maar door deze challenge ontdek ik super veel nieuwe lekkere ontbijtjes ♥

Antwoord
Marit mei 9, 2017 at 11:10

Wat leuk om te horen, Ilona. Er zijn idd zoveel lekkere ontbijtjes!

Antwoord
Rian mei 5, 2017 at 19:38

Super leuke blogs dit! Leuk om te lezen wat mensen allemaal ontbijten. Bij ons thuis kennen ze alleen de boterham en dat elke dag. Saai?

Antwoord
Marit mei 9, 2017 at 11:10

Boterhammen kunnen ook heel lekker zijn 😉 Maar nooit behoefte aan iets anders? Je hebt al heel snel iets anders als ontbijt hoor!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs