DinerFood

Wat eten we vandaag?

geschreven door Marit februari 18, 2015 2 Comments

We eten we vanavond: Linzen-curry met kip en zoete aardappel! Het water loopt me al uit de mond bij het uit typen: wat een goede ontdekking van mezelf!
Ja, soms ben ik gewoon heel blij met mijn eigen verzonnen combinaties. Maar ik moet eerlijk zeggen, met groene curry van Conimex smaakt alles me. Dat pakje (pakje ja) maakt dat ik bij elke maaltijd weg droom en het lijkt alsof ik weer op het strand in Thailand zit. Met groene curry. Niets tipt aan die curry, maar dit is een goede vervanging!


Nodig:
(ik haalde hier 3 porties uit)
– groene curry van Conimex (geen huismerk als je van pittig houdt!)
– blikje kokosmelk
– 3 zoete aardappels (niet zulke mega, maar ook geen kleine)
– 350/400 gram kip
– blik linzen (400 gram)
– doperwtjes
– één rode paprika
– koriander

Doen:
Schil de zoete aardappel en doe deze in klein stukjes in een pan met water, breng aan de kook.
Het zelfde doe je bij de doperwtjes, alleen hoef je deze dus niet te schillen.
Snijd de kip en bak deze in een (grote) pan met kokosolie. Lekker bruin bakken en voeg dan de gesneden paprika toe. Voeg daarna de curry en (bijna) het hele blikje kokosmelk toe. (Hangt er vanaf of je van pittig houdt.) Even aan de kook brengen en daarna op zacht vuur. Laat de linzen uitlekken en voeg deze ook toe. Alles mixen. Ondertussen zouden de doperwtjes en zoete aardappel klaar kunnen zijn. Zoete aardappel is gaar als je er een vork doorheen kunt prikken. Giet deze beide ook af en voeg dit ook toe aan het mengsel.
Nou dat was het. Opscheppen op borden, wat koriander er over heen en…

Smullen maar!

2 Comments

Jitske maart 24, 2015 at 00:57

Deze is zo lekker! Nu al 2 x gemaakt, dank je!

Antwoord
Marit maart 24, 2015 at 16:40

Leuk om te horen, en lekkkkker!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram