FoodOntbijt

Warme havermout met pompoen puree

geschreven door Marit november 17, 2020 0 comments
Havermout met pompoen puree

Volgens mij is dit mijn derde pompoen recept op rij en waarschijnlijk al de 100ste op mijn blog, maar hey, I just love pumpkin! Hopelijk jullie ook, want ook deze is weer heerlijk. Herfstig, voedzaam en een flinke portie groente! Perfect begin van de dag als je het mij vraagt.

Nodig:
  • 150 gram (fles)pompoen (in blokjes)
  • 30 gram havermout
  • 150 ml water / (plantaardige) melk
  • 100 gram vanille kwark (Alpro)
  • kaneel + koek en speculaaskruiden
  • toppings naar keuze (fruit, pompoenpitten, rozijnen, walnoten, etc.)
Doen:
  • Doe de blokjes pompoen in een pannetje met water en breng dit aan de kook. Daarna nog 8 minuten zachtjes door laten koken.
  • Giet het water af, doe de blokjes in een schaaltje en prak dit met een vork tot puree.
  • Doe dan in een steelpannetje de havermout met het water of de melk en laat dit een paar minuten op middelhoog vuur pruttelen. Voeg hier de koek en speculaaskruiden (hoeveelheid naar keuze, ik hou van veel en gebruik een flinke theelepel) aan toe en roer dit er doorheen.
  • Doe de havermout in een schaaltje. Voeg hier de pompoen puree, vanille kwark, een flinke snuf kaneel en toppings naar keuze aan toe.
  • Enjoy!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram