FoodOntbijt

Warme havermout met gebakken peer

geschreven door Marit juli 28, 2020 0 comments
Warme havermout met gebakken peer

Het is dan misschien wel zomer in Nederland, in Nieuw Zeeland zitten we midden in de winter. Niet zo koud als in Nederland, maar wel elke ochtend heel veel zin in warme havermout. En wat het dan helemaal afmaakt is in speculaaskruiden gebakken peer… hierbij het recept!

Nodig:
  • 40 gram havermout
  • 200 ml water of (plantaardige) melk
  • optioneel: scoop (vegan) eiwitpoeder
  • peer
  • theelepel kokosolie
  • speculaaskruiden/kaneel naar keuze
  • toppings zoals rozijnen, noten, etc.

Doen:

  • Snijd de peer in dunne schijfjes/stukjes.
  • Verwarm de kokosolie in een bakpan en bak hier de peer in (middelhoog vuur). Voeg ook een flinke snuf kaneel toe.
  • Ondertussen kun je de havermout maken. Doe de havermout met het water/melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg naar keuze kaneel en/of speculaaskruiden toe. Zet op zacht vuur en laat nog een paar minuten doorpruttelen.
  • Voeg optioneel de eiwitpoeder toe.
  • Schep de havermout in een ontbijtschaal en voeg hier de gebakken peer aan toe.
  • Maak af met toppings naar keuze (rozijnen en walnoten zijn een aanrader!).
  • ENJOY!

♥ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram