Het is dan misschien wel zomer in Nederland, in Nieuw Zeeland zitten we midden in de winter. Niet zo koud als in Nederland, maar wel elke ochtend heel veel zin in warme havermout. En wat het dan helemaal afmaakt is in speculaaskruiden gebakken peer… hierbij het recept!
Nodig:
- 40 gram havermout
- 200 ml water of (plantaardige) melk
- optioneel: scoop (vegan) eiwitpoeder
- peer
- theelepel kokosolie
- speculaaskruiden/kaneel naar keuze
- toppings zoals rozijnen, noten, etc.
Doen:
- Snijd de peer in dunne schijfjes/stukjes.
- Verwarm de kokosolie in een bakpan en bak hier de peer in (middelhoog vuur). Voeg ook een flinke snuf kaneel toe.
- Ondertussen kun je de havermout maken. Doe de havermout met het water/melk in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg naar keuze kaneel en/of speculaaskruiden toe. Zet op zacht vuur en laat nog een paar minuten doorpruttelen.
- Voeg optioneel de eiwitpoeder toe.
- Schep de havermout in een ontbijtschaal en voeg hier de gebakken peer aan toe.
- Maak af met toppings naar keuze (rozijnen en walnoten zijn een aanrader!).
- ENJOY!
♥
2 Comments
Hoi hoi,
Heb jij nog meer van deze heerlijke traktatie ontbijt gerechtjes?
Nomnom wat een super lekkere traktatie in de ochtend. Beide perenontbijtjes waren zo ontzettend geslaagd, dat ik het vanmorgen weer heb klaar gemaakt. Alleen had ik mij vergist in de ingrediënten, dus blijkbaar heb ik 2 in één gemaakt.
En ookal heb ik mij vergist met mijn slaperige hoofd, was dit een zeer geslaagd ontbijt en zeker een aanrader!
1 peer
30 gram havermout
olie om in te bakken
speculaaskruiden
kwark
200 ml water of (plantaardige) melk
scoop (vegan) eiwitpoeder
toppings noeten, honing
GROENTE; Handje Spinazie voor groente in de ochtend
Groet,
Maxime
Hoi Maxime, wat klinkt dat lekker zeg! Heb je al onder het kopje “ontbijt” gekeken? Daar vind je (vind ik) allerlei traktatie ontbijt gerechtjes 😉