DrinkenFoodTips

Vocht it is!

geschreven door Marit mei 6, 2015 5 Comments
Waarom moet je voor, tijdens en na een inspanning eigenlijk zo veel drinken? Kelly, mijn hardloopvriendinnetje, legt het uit!
Het lichaam heeft voldoende vocht nodig om een prestatie te kunnen leveren. Bij een vochtverlies van ongeveer 2% van het lichaamsgewicht (Bij iemand van 65kg is dit 1.2l aan vocht) gaat je prestatie achteruit.
Drink daarom voor, tijdens en na de inspanning voldoende vocht! Drink tijdens inspanning ongeveer 150ml-250ml vocht per kwartier, meer dan een liter heeft geen zin omdat het lichaam dit niet in een uur kan verwerken.
Zorg er voor dat je ook na het sporten goed blijft drinken. Vocht helpt je bij het afvoeren van verschillende afvalstoffen maar dus ook de afvalstoffen die je bijvoorbeeld hebt opgebouwd tijdens een verzurende training.Mij helpt het om bij het opstaan een groot glas met lauw water en citroensap te drinken. Hydraterend en ik heb direct al een flinke slok op! Bij het ontbijt een grote mok thee en bij vertrek nog een glas water. Zo heb je al heel wat binnen. En zorg er voor dat je altijd een flesje water bij je hebt! In de zomer heb ik altijd een flesje water mee met daarin: schijfjes komkommer, citroen, limoen, munt en basilicum! Drinkt heerlijk weg.
Proost!

5 Comments

Japke mei 6, 2015 at 11:14

Ohhhh, ik moet echt beter drinken voor en na het sporten!

Antwoord
Marit mei 6, 2015 at 11:15

Ja, het was voor mij ook weer even een eye-opener 😉 Jij gaat goed met hardlopen zeg, leuk om te zien!

Antwoord
Merith mei 6, 2015 at 13:07

Ik heb altijd last dat ik naar school moet en ik dan 1000x tegen men vriendinnen moet zeggen hoe nodig ik naar de wc moet en daar heb ik niet altijd zin in, het helpt wel je vanbinnen schoon te maken en een mooie huid!

Antwoord
Creastine mei 12, 2015 at 19:44

Ik wil ook beginnen met mijn water wat te pimpen 🙂 Maar wat doe je dan met de schijfjes na die dag? Gewoon weg gooien? En met de overschot van de groeten of het fruit?

Antwoord
Marit mei 18, 2015 at 10:16

Ja, ik gooi ze weg. En het overschot verpak ik goed, zodat ik die iedere dag kan snijden en kan gebruiken voor 1 dag!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram