Het eet niet alleen veel makkelijker, het is ook nog eens simpel om te maken en het is mega lekker: sushi in een bowl! Bij sushi denk je al snel aan vis, maar het kan ook vegetarisch. Je kunt de vis helemaal weglaten, vervangen door bijvoorbeeld tofu, maar zelf vond ik vegetarische wokblokjes er erg goed bij smaken. Een beetje sojasaus erover en smullen maar!
Nodig (voor 2 personen):
– 100 gram (pandan)rijst
– 175 gram vegetarische wokblokjes
– 100 gram sojabonen
– 200 gram radijsjes
– 150 gram geraspte wortel (peen julienne)
– 125 gram zeewier
– 200 gram komkommer
– 2 norivellen (bij de supermarkt verkrijgbaar)
– sojasaus
– optioneel: sesamzaad en als je nog iets mist: avocado is er ook erg lekker bij!
Doen:
Bereid de rijst zoals op de verpakking staat. Dit kan ook een ander soort rijst zijn, maar ik vind pandan erg lekker en passend.
Was de groenten en snijd de radijsjes en komkommer in stukjes. Verdeel dit over twee borden. Verdeel ook de zeewier, sojabonen en geraspte wortel over de twee borden. Knip de norivel in kleine stukjes, deze kun je er later over verdelen of ook in een hoekje leggen.
Verwarm de wokblokjes in een bakpan en verdeel ook dit over de twee borden.
Wanneer de rijst klaar is, verdeel je ook dit over de twee borden.
Nog wat sesamzaad en sojasaus naar keuze erbij en voilà!
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon (zonder sojasaus, sesamzaad en avocado):
Kcal = 519
Koolhydraten = 74 gram
Eiwitten = 39 gram
Vetten = 13 gram
4 Comments
Hoi Marit, ziet er heerlijk uit! Zijn de voedingswaarden p.p.?
Jup! Aangepast, thanks! 🙂
Hey Marit, waar koop jij je edamame boontjes? Ik heb me suf gezocht in de Jumbo haha.
Hoi Elsemiek, ik koop ze altijd bij de Appie (Jumbo zit niet op mijn route, haha). Ze liggen bij de kiemgroenten!