DinerFood

Vegetarische plaatpizza

geschreven door Marit september 29, 2020 0 comments
Vegetarische plaatpizza

Een vegetarische plaatpizza maken stond al een tijdje op mijn planning, maar in Nieuw Zeeland kon ik de juiste ingrediënten niet vinden. Nu heb ik het eindelijk gemaakt en ik weet zeker dat dit niet de enige keer zal zijn, want wat is dit simpel en lekker! Leuk om te maken voor visite, maar ook heerlijk om over meerdere dagen (of als lunch!) te verdelen.

Nodig (voor 4 porties):
  • Een rol verse bladerdeeg (AH) (270 gram)
  • 80 gram crème fraîche light
  • 100 gram groene pesto
  • pakje vegetarische balletjes (200 gram)
  • 1 aubergine
  • 200 gram champignons
  • 1 grote of twee kleine rode ui(en)
  • cherry tomaatjes
  • 1 paprika
  • rucola
Doen:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de bladerdeeg uit op bakpapier en leg dit op een bakplaat.
  • Mix met een lepel de crème fraîche met de pesto en verdeel dit over de bladerdeeg.
  • Snijd de aubergine in dunne plakjes en verdeel ook dit over de bodem (zie foto hieronder).
  • Doe het zelfde met de vegetarische balletjes, champignons en rode ui (zie foto hieronder).
  • Hierna kun je er nog wat zout, peper en chilli kruiden overheen strooien.
  • Zet de plaatpizza in de oven (200 graden) voor 20 á 30 minuten (even in de gaten houden, want de bovenkant moet niet verbranden).
  • Wanneer de plaatpizza uit de oven komt, is het lekker om nog een aantal koude, knapperige en smaakvolle toppings toe te voegen: cherry tomaatjes (door de helft), paprika (dungesneden) en rucola.
  • Snijd de pizza in stukken en SMULLEN MAAR!

Vegetarische plaatpizza
Vegetarische plaatpizza

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram