DinerFoodLunch

Vegetarische Mexicaanse bowl

geschreven door Marit december 12, 2017 1 Comment

Kleurrijk en vol vitamientjes: een vegetarische Mexicaanse bowl. Geen vlees, geen wrap, wel ontzettend voedzaam en lekker! Je kent misschien wel de burrito bowl, maar deze variant is zonder vlees en zonder burrito! Gezonde Mexicaanse ingrediënten, lekker en makkelijk te maken en te eten. De bowl kun je maken als avondeten, maar je kunt ‘m ook ‘preppen’, zodat je een lekkere, voedzame lunch/diner hebt op bijvoorbeeld werk of school. Hieronder vind je mijn versie, maar je kunt er naar eigen keuze nog wat aan veranderen of toevoegen, bijvoorbeeld rijst, een wrap, meer groente, een ander sausje etc.

Voor 2 personen:
– 250 gram tempeh
– 120 gram kidneybonen (uitgelekt)
– 100 gram maïs
– 100 gram cherry tomaatjes
– 200 gram aubergine
– 60 gram avocado
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 20 gram chilli saus
– 5 gram sambal
– 50 gram ijsbergsla
– 5 gram kokosolie

(optioneel: meer chillisasus + een flinke dot creme fraiche.)

Doen:
Snijd de ui en knoflook klein. Doe dit in een grote kom. Snijd dan ook de tempeh in blokjes en voeg deze toe in de kom. Doe hierbij de chillisaus en de sambal en meng dit geheel.
Verwarm in een bakpan de kokosolie en bak de tempeh (en de rest van de kom) hierin. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en voeg dit toe in de bakpan. Bak dit geheel zo’n 5 minuten, tot alles lichtbruin/eetklaar is.
Snijd de cherry tomaatjes door midden, snijd blokjes van de avocado en verdeel dit + de kidneybonen, maïs en ijsbergsla over twee borden.
Verdeel ook de tempeh en aubergine over de twee borden. Voeg naar eigen behoefte nog chillisaus en creme fraiche (aanrader!) toe.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon (zonder optioneel):
Kcal = 429
Koolhydraten = 35,5 gram
Eiwitten = 33 gram
Vetten =16,5 gram

1 Comment

Lianda december 12, 2017 at 19:48

Yum! Ziet er heerlijk uit 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Follow on Instagram