Een feestje op je bord, zo zie ik deze maaltijd. Zoveel kleur, zoveel vitamientjes en elke hap is anders. Je kunt een buddha bowl maken zoals je zelf wilt. Ik maakte een paar weken geleden al eentje met tempeh, deze is met een vegetarische burger naar keuze. Lekker en gezond om mee te nemen als lunch naar school of werk (powerboost!), maar ook leuk om samen met iemand te maken. De restjes kun je weer goed gebruiken voor een buddha bowl/salade de dag erna!
Nodig (voor 2 personen):
– 1 vega burger naar keuze
– 100 gram bietjes julienne
– 300 gram (fles)pompoen
– 200 gram asperges
– 200 gram sugarsnaps
– 1 gele paprika
– 100 gram tomaatjes
– 20 gram kiemgroente
– 2 gekookte eitjes
– 40 gram (bieten)hummus
– 10 gram kokosolie
Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hoeft niet als je de pompoen in de airfryer doet).
Snijd de pompoen in stukjes (ik laat de schil er altijd om). Doe deze met kruiden naar keuze (zout met kaneel of paprikapoeder) in de airfryer (15 minuten) of oven (25 minuten) op 200 graden.
Kook de eieren op je eigen manier.
Verwarm de kokosolie in een bakpan en bak de sugarsnaps en aspergers hier ongeveer 4 minuten in.
Bak ook de vega burger in een bakpan met kokosolie.
Ondertussen kun je de rest van de groenten snijden en verdelen op het bord.
Snijd de burger door de helft, snijd in stukken en leg op het bord. Verdeel ook de gebakken en groenten uit de oven op het bord. Eitje erbij, dot hummus erop en voila, uw FEEST-maaltijd is ready to eat!
Eet smakelijk!
Voedingswaarden p.p.: (zonder burger, die is naar eigen keuze!)
Kcal = 321
Koolhydraten = 28 gram
Eiwitten = 15 gram
Vetten = 17 gram
1 Comment
Dat zíet er in ieder geval al uit als een feestje op zich! Benieuwd om het uit te proberen. Ik probeer te laatste tijd (zeker nu ik voor 80% van de tijd veganistisch eet) vaker op zoek te gaan naar nieuwe recepten en nieuwe conbinaties, dus dit is een goed tip voor mij! Gezond eten kan namelijk overheerlijk zijn, ben ik achter gekomen. 🙂