Food

Vegetarisch eetdagboek

geschreven door Marit juni 27, 2017 2 Comments

Gister daagde ik jullie uit om een “Meatless Monday” te hebben: een dag geen vlees eten. Heel leuk dat er zoveel mee deden en ik heb veel inspiratie opgedaan! Misschien vanaf nu elke maandag?

Ik dacht dat het misschien wel leuk was om te laten zien wat ik dan zoal eet op zo’n dag. Een vegetarisch eetdagboekje dus. Wel wil ik hierbij zeggen: elke dag is anders, maar ook werkt voor ieder persoon iets anders. Ik hou ervan om gestructureerd te eten, door mijn onregelmatig werk. En omdat ik regelmatig sport, probeer ik gezond en eiwitrijk te eten.

Kijk je mee?


In de ochtend ging ik gelijk naar de sportschool voor een workout. Voordat ik vertrek eet ik 2 crackertjes met appelstroop en drink een kopje koffie, vergeten om een foto te maken. Na een uurtje sporten ontbijt ik goed: een mugcake van havermout, een halve banaan en ei, samen met wat kwark (+eiwitpoeder), kiwi, aardbeien, pure chocolade (wat dan zo heerlijk smelt…) en karamel saus.


Vaak neem ik dan tussendoor 2 rijstwafels met kipfilet, maar vandaag dus niet. Ik heb eigenlijk ook niet zo’n trek, dus ik wacht tot de lunch. Ik lunch met drie speltboterhammen: twee met hummus en één gepocheerd ei, en één met avocado. Daarnaast wat worteltjes en tomaatjes.


Op het werk heb ik een late dienst. Na de overdracht neem ik mijn tussendoortje: een plak zwarte bonen brownie en een appel. Oja, ik eet ook ng een koekje tussendoor.


Omdat er avonds pasta carbonara met spekjes op het (werk)menu staat, heb ik mijn eigen salade meegenomen. Een salade met veldsla, falafel, geitenkaas honing, kikkererwten, groene asperges, gele paprika, tomaatjes, lente uit en pijnboompitjes. Heer-lijk!


Na het eten ga ik met een paar jongeren naar de sportschool voor een korte workout. Daarna eet ik een Mars eiwitreep. Verslavend lekker en ik kan de eiwitten goed gebruiken na al dat gesport.

Omdat ik slaapdienst heb, ben ik wat actiever en langer op, dus meer trek! Ik pak drie crackers, twee met hagelslag en één met pindakaas. Yum!

Dat was mijn dagje betreft eten! (Vega) tips zijn altijd welkom! ♥

2 Comments

Eline juni 27, 2017 at 09:51

Jaa falafel! Dat is echt mijn favoriete vleesvervanger nu ik geen vlees meer eet. I love it! Zeker als ik het zelf maak.

Antwoord
Ilona juni 29, 2017 at 13:01

Goed bezig!
Zou leuk zijn om ook een keer een Vegan dagje te doen voor Challange Monday 😀

Ook een grotere challenge omdat je eetdagboek dan echt veel meer zou verschillen met normaal
En je komt tot leuke nieuwe gerechten ^^

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs