Het is officieel winter! En niks lekkerders dan een warme chocomel op een winterse dag als je het mij vraagt. Chocomel uit pak vind ik heerlijk, maar zelf maken is eigenlijk nog veel lekkerder (en een stukje gezonder)! Ik maakte een chocoladesaus, die ik in een glas in de koelkast heb gezet en waarvan ik zo’n tien dagen (Tom houdt niet van chocomel, verdrietig en fijn tegelijk) plezier van heb. Ik voeg er warme havermelk aan toe, even roeren en genieten maar! Hierbij het recept.
Nodig (voor zo’n 10 porties):
- 50 gram cacaopoeder
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels vanille extract
- 150-200 ml water
- plantaardige melk
Doen:
- Doe bovenstaande ingrediënten in een blender en blenden maar! De saus hoeft niet super waterig te zijn, maar ook niet super dik. Een beetje siroop-achtig (het glas op de foto is de saus). Dus mocht het te dik zijn, nog wat water toevoegen.
- Doe zo’n 3-5 theelepels van de saus in een mok en voeg hier warme melk aan toe. Roeren en smullen maar!
♥