FoodHotspotsPersoonlijk

Marit goes Vegan

geschreven door Marit augustus 12, 2015 0 comments

FOR ONE DAY!
Twee weken geleden heb ik een middag en avond ervaren hoe het is om geheel veganistisch te zijn…

Door vegan Lisa Goes Vegan (vandaar de blogtitel) werd ik uitgenodigd deel te nemen aan haar in Amsterdam georganiseerde ‘Vegan Tour’. Zij wilde negen gekke en lieve foodbloggers en mij laten zien hoe lekker het kan zijn om veganistisch te eten. Veganistisch… wat is dat dan eigenlijk? Dat houdt in dat je een levensstijl nastreeft waarin je geen gebruik maakt van dierlijke producten. En dat is niet zomaar iets, ik heb respect voor de mensen die dit doen! Dit betekent namelijk dat je geen zuivel producten zoals yoghurt, melk en kwark kan eten. Maar ook eieren, kaas, vis en vlees is verboden terrein. Dat is best lastig in het dagelijkse leven, want bij veel producten wordt er bijvoorbeeld melk of ei gebruikt. Voor de meeting heb ik gelezen hoe Lisa tot de keuze gekomen is om veganistisch te leven, dit heeft me zeker aan het denken gezet en ik vind het belangrijk hier toch bewust van te zijn.

De eerste hotspot waar we werden verwacht was ‘Sla’. Al eens eerder heb ik bij Sla heerlijke salades gegeten, nu was het tijd voor een High Tea, een vegan one! De kok vertelde wat er in de taartjes zat die op de tafel werden neergezet, ik kon niet meer luisteren, alleen maar staren, want wat zag dit er lekker uit! Hoofd ingrediënten die hierbij naar voren komen zijn: noten, dadels, fruit.

carrotcake vegan
Vegan cheesecake, carrotcake en chocoladetaart

Daarbij werden heerlijke, verse sapjes geleverd (waarvan ik één direct omgooide, off course). Deze smaakten ook erg goed en vooral gezond. Bleekselderij, wortel en spinazie. Je vraagt je misschien af hoe het op zo’n meeting met elkaar er aan toe gaat. We kennen elkaar toch helemaal niet? Nou de meesten had ik al eens gezien en toch voelt het ook alsof je elkaar echt goed kent, haha. Niet alleen omdat je elkaar leven een beetje volgt via social media, ook hebben we een grote gemeenschappelijke passie: FOOD! Dus genoeg gespreksstof en gezelligheid!

De taartjes waren op dus het was tijd om naar de volgende hotspot te gaan en wel: ‘Mumu chocolate’.

Dit is een store in Amsterdam waar van rauwe chocolade en andere ingrediënten chocolade bonbons met vitamines worden gemaakt. Whut? Ja, echt! Geoorloofde chocolade 😉 We proefden een bounty bonbon en één met lavendel, wauw, echt een smaak sensatie in je mond (zoals als mijn hoofd te zien is op het filmpje, zie hieronder). Wat bonbons gekocht, waaronder twee met als inhoud cannabis! Ze liggen nog steeds klaar voor een behoorlijke chill avond, let you know!

vegantour1
De groep!
Lisa (Lisa goes Vegan), Merel & Tessa (The Green Happiness), Charlie (Charlie’s Kitchen), Michelle (Studentenvoer), Lotta (Lotta denkt Breed), Mandy (Daintydream), Chantal (Feelgoodbyfood) en Eline (elinekemp) kwam later nog aanschuiven!

vegantour2
De bounty!

vegantour3
Bonbon!

Na Mumu gingen we per fiets en taxi op naar de laatste hotspot en WAUW, hier kom ik OOK zeker terug. Jeetje, wat heeft Amsterdam verbazend veel hotspots (comeeee on Groningen!!!).

Het dinner aten we bij Nomadz. Dit is een Midden-Oosters restaurant. We werden echt mega vriendelijk verwelkomt. Het was een soort rode ruimte en we zaten op banken, het was echt heel cool! Ze hebben niet alleen veganistisch hier, maar dit kun je wel aangeven, dat hadden wij ook gedaan! Zo kwam al snel het voorgerecht (eerst proosten we met wijn, want dat is gewoon vegan hoor ;)) en daarna aten we broodjes met allerlei smeersels, hummus, zongedroogde tomaat, heerlijke salade, echt te lekker om op te noemen!
Alsof we nog niet vol genoeg zaten (bomvol) kwam er nog een hoofdgerecht aan. Ook deze bestond uit allerlei lekkere salades met falafel, couscous, dips, etc. etc. Echt een smaaksensatie!
Het nagerecht sloegen we over en omdat Groningen helaas niet om de hoek was, nam ik alweer snel afscheid.

vegantour4
vegantour5

Lieve Lisa en andere lieve meiden, wat heb ik een onwijs leuke dag met jullie gehad en wat een ervaring om een dagdeel veganistisch te eten! BEDANKT! Ik ben er zelf ook bewust van en eet ook al wel eens maaltijden die geen dierlijke producten bevatten, maar ik zou het nooit volledig kunnen. Bij het wakker worden smacht ik al naar mijn kwark en cracker met kip en ei. En ja, je kunt het je levensstijl maken, er zijn genoeg andere opties en je went er aan, maar naast dat het me heel lastig lijkt in mijn dagelijkse leven, geniet ik er ook te veel van om het te laten staan. Ik zeg niet nooit, maar nu nog niet. Ik ben er na deze tour en het verhaal van Lisa zeker weer een stuk bewuster van! Gelukkig hebben we in Groningen ook eindelijk een hotspot die volledig vegan is, Anat, ik ga er vanmiddag lunchen!

OJA, Lisa maakte hier een vlog van! Hierrrrr kun je dus klikken voor een filmpje waarin je de hele tour ziet!
Ik wil er even bij zeggen dat ik verder best normaal kan doen hoor 😉 Het eten was gewoon ontzettend lekker en het was erg gezellig 😉 Veel kijk plezier!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs