FoodTussendoortjes

Vegan snickers slices

geschreven door Marit juli 7, 2020 8 Comments
Snickers slices vegan en gezond

Kun je iets lekkerders bedenken dan chocolade en pindakaas?! I can’t! Op mijn werk verkopen we sinds kort vegan Snickers slices en het is sindsdien de bestseller en dat is zeker niet zonder reden. Verrukkelijk, vegan, niet moeilijk om te maken en vooral verslavend! Heerlijk om als tussendoortje bij je te hebben, maar ook zeker een aanrader om te serveren of mee te nemen bij bezoek (heerlijk bij de koffie!).

Bodem:
Vulling:
Topping:
  • 200 gram pure chocolade 85%
  • 2 eetlepels olijfolie
Doen:
  • Doe de dadels in een bakje en giet hier kokend water overheen. Laat dit voor 10 minuten weken.
  • Ondertussen kun je de havermout, kokosrasp en amandelen bij elkaar doen. Verkruimel dit geheel (met een keukenmachine). Voeg hier de dadels bij wanneer ze geweekt zijn en zet de keukenmachine nog even aan.
  • Voeg dan de maple syrup en cacao poeder toe en roer dit er doorheen of gebruik de keukenmachine. Een plakkerige bende wat niet perse heel smooth hoeft te zijn, maar waar nog best wat crunchy stukjes mogen zijn.
  • Bekleed een bakblik (ongeveer 30 bij 20 cm) met bakpapier. Doe hier de zojuist gemaakte bodem in en verdeel en druk plat met een lepel. Zet dit in de koelkast.
  • Tijd voor de vulling: doe de pindakaas (ik gebruikte crunchy pindakaas) en maple syrup bij elkaar in een maatbeker of beslagkom. Het is niet perse nodig, maar ik vond het zelf fijn voor de substantie om het een minuutje in de magnetron te zetten. Roer de pindakaas en maple syrup door elkaar heen.
  • Voeg de pinda’s in iets kleiner stukjes (door de helft) toe en roer dit er doorheen.
  • Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het pinda-mengsel over de bodem.
  • Tijd voor de topping: doe de chocolade in stukjes in een bakje. Breng een steelpannetje met een laagje water aan de kook en zet dan op zacht vuur. Leg of zet het bakje in de pan, zodat de chocolade langzaam gaat smelten. Voeg ondertussen de olijfolie toe (dit zorgt ervoor dat de chocolade straks niet te veel verhard).
  • Wanneer het chocolademengsel klaar is verdeel je dit over de vulling. Zet nu in de koelkast voor minstens 4 uur.
  • KLAAR! Wanneer de Snickers minstens 4 uur heeft gestaan in de koelkast kun je het met bakpapier en al eruit halen en in zoveel stukjes snijden als je zelf wilt. Zelf deed ik het in het formaat zoals je op de foto ziet, maar ook een paar stukjes daar de helft van (lekker voor even tussendoor). Snijd met een heet mes, zodat je er gemakkelijk doorheen komt en het netjes blijft.
  • ENJOY!!! ♥ 
Snickers slices vegan en gezond

8 Comments

Saskia juli 10, 2020 at 08:59

Oelala! Dat ziet er heerlijk uit! Ik weet wat mijn projectje wordt vanmiddag!

Antwoord
Marit juli 15, 2020 at 02:56

Yay, hopelijk was/is het lekker!

Antwoord
Noortje juli 10, 2020 at 11:31

Lijkt me heeeerlijk! Hoe lang kun je het bewaren?

Antwoord
Marit juli 15, 2020 at 02:56

Wij hebben ze zelf steeds 1 á 2 weken in de koelkast, blijft prima smaken! Maar je kunt ze ook verpakken en dan in de vriezer doen. Enjoy!

Antwoord
Esther juli 16, 2020 at 12:02

Ziet er heel lekker uit! Heb jij gezouten pinda’s gebruikt of niet?

Antwoord
Marit juli 22, 2020 at 02:25

Nee, ongezouten! 🙂

Antwoord
Wietsche september 10, 2020 at 14:34

Vraagje kan dit ook met 100% pindakaas? Want wil hem graag zonder suiker maken. Dus gebruik dan ook andere chocolade van de gezondheidwinkel.
Gr. Wietsche

Antwoord
Marit september 11, 2020 at 11:12

Hi Wietsche, ja hoor, dit kan! 🙂

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram