FoodOntbijt

Vegan pompoen pannenkoekjes

geschreven door Marit november 10, 2020 0 comments
Pompoen pannenkoekjes

Het is pompoen seizoen! Pompoen is mijn favoriete groente, het is lekker, goedkoop en in allerlei gerechten te verwerken. Zoals pannenkoekjes! Eerder maakte ik al deze pompoen-pannenkoekjes, deze keer maakte ik er een vegan variant van. Een top begin van je dag!

Nodig (voor 2 personen):
  • 300 gram pompoen
  • 100 gram speltmeel
  • 150 ml havermelk
  • theelepel bakpoeder
  • kaneel en speculaaskruiden
  • vanille alpro yoghurt
  • toppings zoals vers fruit, ahorn siroop & walnoten
Doen:
  • Snijd de pompoen (zonder schil) in blokjes en doe dit met water in een steelpan. Breng aan de kook en laat dit 8 minuten op zachtvuur door koken.
  • Blend/mix de pompoen met de speltmeel, melk, bakpoeder en kruiden.
  • Verwarm (kokos)olie in een bakpan en bak de pannenkoekjes op laag vuur aan beide kanten gaar. 
  • Maak af met de yoghurt en toppings.
  • ENJOY!

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



fitwithmarit

Toon meer... Volgen op Instagram