Het is pompoen seizoen! Pompoen is mijn favoriete groente, het is lekker, goedkoop en in allerlei gerechten te verwerken. Zoals pannenkoekjes! Eerder maakte ik al deze pompoen-pannenkoekjes, deze keer maakte ik er een vegan variant van. Een top begin van je dag!
Nodig (voor 2 personen):
- 300 gram pompoen
- 100 gram speltmeel
- 150 ml havermelk
- theelepel bakpoeder
- kaneel en speculaaskruiden
- vanille alpro yoghurt
- toppings zoals vers fruit, ahorn siroop & walnoten
Doen:
- Snijd de pompoen (zonder schil) in blokjes en doe dit met water in een steelpan. Breng aan de kook en laat dit 8 minuten op zachtvuur door koken.
- Blend/mix de pompoen met de speltmeel, melk, bakpoeder en kruiden.
- Verwarm (kokos)olie in een bakpan en bak de pannenkoekjes op laag vuur aan beide kanten gaar.
- Maak af met de yoghurt en toppings.
- ENJOY!
♥