Pannenkoekjes bakken zonder ei? Kan dat wel? Ik dacht zelf altijd van niet en mijn eerste baksel vertelde dat ook, maar na het recept iets aangepast te hebben, is het me gelukt! En hoe? Deze vegan banaan-pannenkoekjes zijn super zoet en smeuïg en een perfect begin van je dag.
Nodig:
– 1 (het liefst overrijpe) banaan (80 gram)
– 40 gram speltmeel
– 100 ml. sojamelk (of andere plantaardige melk)
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel kaneel
– 10 gram kokosolie
– optioneel: toppings (plantaardige yoghurt, fruit, zaden, pitten, agave siroop…)
Doen:
Mix de banaan met de speltmeel, bakpoeder, kaneel en doe hier ook de sojamelk bij. Zelf gebruikte ik hiervoor een staafmixer. Zorg ervoor dat het een glad beslag is, zonder klontjes.
Verwarm de kokosolie in een bakpan. Als deze gesmolten is kun je zo’n drie á vier pannenkoekjes tegelijk bakken (je kunt ook twee wat grotere pannenkoeken bakken). Beide kanten een paar minuten op middelhoog vuur. Houd de pannenkoekjes goed in de gaten en je ziet vanzelf wanneer je ze om kunt draaien.
Als de pannenkoekjes klaar zijn kun je ze op een bord leggen of stapelen. Zelf stapelde ik ze met een beetje Alpro vanille yoghurt en maakte ze af met frambozen, blauwe bessen en wat agave siroop.
Wil je iets meer eiwitten in je ontbijt? Dan kun je in het recept plantaardige eiwitpoeder toevoegen of je kunt er de plantaardige kwark van Alpro bij serveren.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (zonder toppings):
Kcal = 316
Koolhydraten = 41 gram
Eiwitten = 9 gram
Vetten = 13 gram