FoodTussendoortjes

Vegan & gezonde brownies

geschreven door Marit maart 23, 2021 2 Comments
Vegan brownies

Deze brownies zijn niet alleen vegan, super voedzaam en lekker, ze zijn ook nog eens super makkelijk om te maken en een perfect tussendoortje! Hierbij het recept!

Nodig:
  • 1 zoete aardappel (ong. 250 gram)
  • 250 gram dadels (zonder pit)
  • 100 gram havermout
  • 70 gram (vegan) chocolade proteïne poeder
  • 50 gram cacao poeder
  • 30 gram kokosolie
  • 25 gram ahorn siroop
  • 150-250 ml plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete havermelk)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout
  • 60 gram walnoten
Doen:
  • Schil de zoete aardappel, doe in een steelpannetje met water, breng aan de kook en laat dan nog 8 minuten zachtjes doorkoken.
  • Week de dadels 10 minuten in een bakje met kokend water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ondertussen kun je de volgende ingrediënten in een beslagkom bijeen doen: havermout, proteïne poeder, cacao poeder, kokosolie (gesmolten), ahorn siroop, bakpoeder en zout.
  • Wanneer de zoete aardappel en dadels klaar zijn laat je deze uitlekken en voeg je dit ook toe aan de beslagkom. Voeg ook de 150 ml melk toe.
  • Mix dit geheel tot een gladde substantie. Ik had hier nog 100 ml melk extra nodig.
  • Wanneer het beslag klaar is roer je de walnoten (in kleine stukjes) door het beslag.
  • Doe bakpapier in een cakeblik (vorm maakt niet uit). Giet hier het mengsel in en verdeel goed.
  • Zet in de oven voor 30 minuten (180 graden).
  • Snijd de brownie in stukken. Ik ging voor 10 stukken.
  • Zul je de komende dagen niet alles opeten? Verpak dan een aantal in folie en leg in de vriezer.
  • Enjoy!

♥ 

2 Comments

Romy maart 30, 2021 at 13:15

Hoi,

Ik zie vaker dat je de voedingswaarden niet meer bij je recepten zet. Is dat met een reden?

Ik vond het altijd wel fijn te weten hoeveel calorieën er in 1 plak zitten zodat ik weet of het binnen mijn eetpatroon past.

Groetjes Romy

Antwoord
Marit maart 31, 2021 at 11:11

Hoi Romy,
Een goede vraag! Dit klopt inderdaad. Ik tel zelf al jaren geen calorieën meer en vind het vooral belangrijk om te luisteren naar je lichaam en te voeden in plaats van te vullen. Ik heb toen nog lange tijd wel de calorieën bij recepten vermeld, maar eigenlijk past dat niet bij wat ik wil uitstralen, vandaar dat ik hiermee ben gestopt. Hopelijk begrijp je dit!

Antwoord

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram