FoodTussendoortjes

Vegan en glutenvrije huisgemaakte Twix bars

geschreven door Marit juni 22, 2021 0 comments
Vegan Twix bars

Na de Snickers en caramel slices was het tijd om de keuken in te duiken om vegan en glutenvrije Twix bars te maken. En het is gelukt! Een super lekker tussendoortje die niet alleen heel lekker is om voor jezelf te maken, maar ook leuk om voor anderen te maken en/of mee te nemen.

Nodig voor de bodem:
  • 100 gram cashewnoten (ongebrand)
  • 120 gram (glutenvrije) havermout
  • 80 gram dadels (zonder pit)
  • 30 gram gemalen kokos
  • 100 gram kokosolie
  • snuf kaneel
  • snuf zout
Voor de middelste laag:
  • 275 gram dadels (zonder pit)
  • 125 gram amandelpasta
  • 40 gram ahorn siroop
  • 30 gram kokosolie
Voor de topping:
  • 150 gram pure chocolade (85%)
  • 1,5 eetlepel olijfolie
Doen:
  • Zet de waterkoker aan. Doe de dadels (alleen van bodem) in een bakje en laat deze weken in het kokende water (10 min)
  • Ondertussen kun je alle andere ingrediĆ«nten in een blender of andere keukenmachine doen. Wanneer de dadels geweekt zijn voeg je deze ook toe en kun je de boel blenden.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel hier de bodem over. Goed verdelen en aandrukken met een lepel. Als het klaar is, zet je dit in de koelkast.
  • Nu de vulling. Doe de dadels weer in een schaaltje, giet hier kokend water overheen en laat dit weken voor 10 minuten.
  • Maak de blender of keukenmachine ondertussen schoon en doe er daarna de amandelpasta, kokosolie en ahorn siroop in.
  • Wanneer de dadels klaar zijn voeg je deze ook toe en blenden maar!
  • Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het amandel-dadel mengsel over de bodem. Ik moet eerlijk zeggen, dit is een plakkerige bedoeling, maar met een beetje geduld gaat het je lukken dit te verdelen over de bodem.
  • Voor de topping: zet een steelpan gevuld met water op het vuur. Niet te vol en zeker niet te hard. De bedoeling is om een schaaltje met de chocolade hier op te leggen, zodat de chocolade zachtjes smelt. Wanneer dit gesmolten is voeg je 1,5 olijfolie toe en roer je dit er doorheen (zorgt ervoor dat het niet heel hard wordt).
  • Verdeel dit chocolademengsel over de eerste twee lagen en zet dan in de koelkast voor minstens 3 uur.
  • Als de (minstens) 3 uur voorbij zijn kun je de Twix eruit halen en in reepjes snijden. Je kunt dit verpakt een week bewaren in de koelkast.
  • ENJOY!!!

ā™„ 

Laat een comment achter

Mijn andere blogs



Volg op Instagram