Carrot cake, oftewel worteltaart, wat is dat toch lekker! Ik heb op mijn blog al meerdere versies gedeeld en nu werd het tijd voor een vegan versie! Makkelijk, voedzaam, lekker en super fijn als tussendoortje!
Nodig:
- 150 gram speltmeel
- 1 grote wortel/winterpeen (250-300 gram)
- 200 ml. plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
- 190 gram appelmoes (1 potje)
- 2 scoops vegan proteïne poeder (vanille) of 30 gram speltmeel extra
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel + 2 theelepels speculaaskruiden
- 1 theelepel vanille extract
- snuf zout
- 40 gram rozijnen
- 40 gram walnoten
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de wortel klein. Ik gebruik hier zelf een hakmolen/groentesnijder voor.
- Doe in een beslagkom: de speltmeel, appelmoes, proteïne poeder, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden, vanille extract en snuf zout.
- Voeg de helft van de (plantaardige) melk toe en mix dit geheel ( met een staafmixer, blender of keukenmachine). Is het smeuïg genoeg, laat dan de overige melk achterwege. Kan er nog wel wat melk bij? Voeg dit dan toe.
- Roer de wortel, walnoten (in kleine stukjes) en rozijnen door het beslag.
- Giet het beslag over in een cakevorm. Ik gebruikte een brede (minder diepe) variant, maar het kan ook in een normaal cakeblik.
- Zet in de oven voor 30 minuten (180 graden).
- Vers het lekkerst, vooral met een flinke dot plantaardige vanille yoghurt erover.
- Ik heb de carrotcake verpakt, zodat ik meerdere dagen een gezond en lekker tussendoortje heb. In de koelkast max. vijf dagen bewaren, in de vriezer drie maanden.
- ENJOY!
♥
9 Comments
Hallo, zou ik de appelmoes kunnen vervangen?
Hi Tina, in dit recept zou ik dat niet doen, het maakt het lekker smeuïg. Wellicht kun je naar andere recepten kijken of het eventueel vervangen door één of twee rijpe bananen.
Hallo , zou ik de appelmoes kunnen vervangen?
De cake heeft een uur in de oven gezeten en was nog steeds heel nat..
Hi Anne, wat vervelend om te lezen. Heb je precies het recept gevolgd of nog een ingrediënt veranderd? Helaas werken veel ovens toch een beetje anders. Ik heb wel van een aantal anderen gehoord dat het recept, net zoals bij mij gelukt/lekker was, dus ik weet dan niet zo goed wat er bij jou fout is gegaan. Hopelijk heb je er nog iets van kunnen maken.
Hoi, wat zijn de voedingswaarden?
Groetjes Romy
Hi Romy, die heb ik niet uitgerekend. Mocht je dit willen doen, kun je de app Fitnesspal gebruiken.
Ook bij mij was de cake na ruim een uur (zowel normale stand oven als hetelucht) nog steeds nat. Had alles hetzelfde gedaan, amandelmelk gebruikt, maar toch klopt ergens de samenstelling niet helaas.
Hi Julia, wat vervelend. Ik heb ‘m laatst weer gemaakt en toen kwam ‘ie er weer goed uit. Ik denk dat het toch ook te maken heeft met de proteïne poeder en/of oven die je gebruikt. Ik ga het recept aanpassen en aanraden om zelf even te kijken hoeveel melk je toevoegt, hopelijk helpt dat, want het is zo’n lekker recept als het lukt!